FruBever tester bilstoler (BeSafe, Recaro og Cybex Sirona) Best i test vinnerne ++

I løpet av de 7 årene jeg har vært mamma, så har jeg vært igjennom noen bilstoler. Den første bilstolen (klasse 0) til alle fire har vært BeSafe izi Sleep / Go med isofix base. Denne har jeg vært super fornøyd med, også derfor jeg har hatt den til alle fire. Det kan ikke bli enklere å sette setet inn, riktig og trygt. Bare å høre et «klikk» så er det trygt. Det som også har vært et stort pluss for meg, er at jeg har adapter til vognen, så jeg bare kan klikke bilstolen på understellet til vognen. Perfekt med en sovende baby og du bare skal en liten tur i butikken.

V: Recaro Monza H: Besafe izi up x3

V: Recaro Monza H: Besafe izi up x3

Klasse 1 bilstolen har vært Besafe Izi combi x3 også med isofix. Den kan brukes både fremover og bakovervendt (jeg brukte den kun bakovervendt, da Daniel var så liten) Denne var jeg veldig fornøyd med – helt til jeg oppdaget Cybex Sirona M med isofix som Sebastian og Jonathan har hatt. Denne stolen var den (en av de?) første til å kunne rotere 360 grader! Slik at det er enklere å sette barnet ut og inn av bilen. Den kan brukes fra nyfødt av, med spedbarnsinnlegg (kjøpes separat) ellers fra 9-18 kilo. Det kan brukes både bakover og forovervendt. Magnetiske belteholdere på stolen gjør det enda litt enklere å sette barnet ut/inn. Høydejustering i 12 trinn, hvilket gjør at setet kan brukes opptil 104 cm. Så her har du virkelig et godt setet, som du kan bruke lenge. Dessuten er det kåret til Best i test i 2016!

Cybex Sirona M

Cybex Sirona M – kåret til best i test!

Men så oppdaget jeg nylig Recaro sine bilstoler (Recaro Zero 1 og Recaro Monza) ! Da ble jeg helt forelsket! Spesielt i Zero 1 setene. Både Jonathan og Markus har fått nye Zero 1 seter.

Markus digger sitt nye Recaro Zero 1 setet!

Markus digger sitt nye Recaro Zero 1 setet! Med lang kalesje så han ikke får solen i øynene.

a1be1865-1430-4dc2-a5fe-6f15cba6b4c9

De har så mange kule finesser: det er antiskli på 5 punktsselen så den faktisk sitter ordentlig på (ofte hos oss, klarer guttene å åle seg ut eller at de rett og slett er strammet for lite av meg. Men her er det ikke noe problem) imotsettning til Cybex Sirona, kan dette setet rotere 360 grader uten å låse inn 5 punktsselen når det skal brukes forovervendt. For barnet bruker 5 punktsselen begge veier. Ekstra pluss for det! Det er enkel indikasjonsmåler (rødt/grønt) når isofix er festet riktig og setet står ordentlig i posisjon. Denne «måleren» er lett synlig fra din vinkel, ikke som med andre isofix stoler hvor det ofte er på begge sidene av stolen. (Har du noen gang prøvd å lene deg over stolen for å titte om det er grønt?! Det er lettere sagt enn gjort! Men her er det overhodet ikke noe problem å se) Monza er kjøpt til Sebastian og er fra 15-36 kilo. Setet har integrerte høyttalere så han kan høre/se på film uten at vi andre i bilen også hører. Hvor genialt er ikke det på lengre turer? Setet kommer både med og uten isofix. Det er 11 forskjellige trinn på hodestøtten. Så dette er et sete han kan vokse med.

Recaro Zero1 - kåret til Best i test 2015!

Recaro Zero1 – kåret til Best i test 2015!

Jeg har også vært igjennom en del bilstoler utenom de som er nevnt ovenfor. Men ingen som er verdt å nevne her. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg er vil anbefale Recaro Zero 1 setene. Her har du et setet du kan bruke over mange år. Jeg trodde Cybex Sirona var det perfekte sete i klasse 1, men Recaro Zero 1 seiler foran som en klar favoritt!

Recaro Zero1!

Recaro Zero1!

Hvilket bilstoler har du nå/hatt? Hva er din erfaring? Har du kjøpt nytt eller brukt? Jeg mener det er anbefalt å bytte ut bilstolen etter 5 år, grunnet svekking av isoporen etc. Uansett må ikke bilstolen benyttes om det var i bilen under en kollisjon eller vært utsatt for harde støt.

L💙

 

 

Annonser

19 kommentarer til “FruBever tester bilstoler (BeSafe, Recaro og Cybex Sirona) Best i test vinnerne ++

 1. Kristin

  Hei, vi har kjøpt setet. Skal sidebeskytterne (ASP) være ute når man kjører? Og kan barnet 9 mnd. ligge i hvilestilling under kjøreturen? På forhånd takk! :-9

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Hei!

   Sidebeskytterne brukes mot vindusiden til stolen. De er med på å beskytte i en eventuell kollisjon.
   Ja, barnet kan sitte i liggestilling under kjøringen. Jeg vil anbefale deg å Google setet, da får du opp flere instruksjonsvideoer. Titt gjerne på denne under:

   Håper du er fornøyd med setet ditt! Vi er veldige fornøyde med våre to! Klem Linn

   https://www.komplett.no/product/873034?gclid=CjwKEAjwgtTJBRDRmd6ZtLrGyxwSJAA7Fy-h51ptSRWaCnYEYHeHq1xCGVM0CGEASnN9M4P_3gU1MxoCsMbw_wcB&gclsrc=aw.ds#

   Svar
 2. Eline

  Hei!
  Vi står mellom Recaro zero 1 og cybex sirona. Det som bekymret meg litt var hun som nevnte at hodet tippet fremover. Dette skjer til tider også nå med vår sønn på 7 mnd. Vi har recaro privia sete og lurer derfor på om det kan være noe med recaro setene og puten slik som hun nevner. Har du sett noen tendenser til dette? Vet du om en fysisk butikk som selger dette setete, hvor vi kan prøve?

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Hei Elin!
   Jeg har aldri opplevd at hodet til guttene faller fremover, hatt de i både Besafe izi og go og nå sist Privia. Søsteren min har også Privia og hun har heller aldri opplevd det, tipper det har noe med at barnet ikke sitter riktig i setet og eller at beltet ikke er strammet tilstrekkelig, men det vanskelig å si, når jeg ikke har sett det.

   Jeg åpner i disse dager en baby butikk, og selger Privia og Zero1. Men det kommer an på hvor i landet du bor. Vi holder showroom i Moss, hvor du har mulighet til å teste mini i seter. Ellers har babyworld (eneste importør av Recaro i Norge) til i Drammen. Det finnes også et utvalg av andre Recaro forhandlere, men det har jeg dessverre ikke noe oversikt over. Kontakt meg gjerne på Mail: FruBevershverdag@gmail.com om jeg skal hjelpe deg å lokalisere flere forhandlere.

   Hvordan har du likt Priva setet da? Jeg hadde min nevø på 2,5 mnd i Zero1 setet (de kommer med spedbarnsinnlegg) og han satt supert i det! Ingen tendenser til at hodet faller fremover.
   Lykke til i valget av setet.

   PS, husk bare at Cybex kan ikke snurre 360 GR uten å festet beltene inni stolen, slik Zero 1 kan. Det er verdt å merke seg!

   Klem linn

   Svar
 3. Bjørn

  Hei, vi kjøpte et Recaro Zero1 Av den nyeste typen til vår sønn på 1,5 år, og ble litt skremt. Det viser seg at på den nye typen så er nakkeputen blitt tykkere, så når barnet sovner så faller hodet fremover på brystet. Dette må jo være veldig ubehagelig for barnet, og det gjør det jo ikke akkurat lettere å puste. Vi er mye mer fornøyd med det andre sete vi har som er et Britax Dualfix. Mye bedre liggestilling, og mye bedre å få festet godt i isofixfestene, da man kan vri det fra side til side for å jekke det fast mot seteryggen. Har også prøvd Cybex Zirona, men det er tungvint å snu, samt at det er nesten umulig å få fast mot seteryggen.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Recaro Zero i-size? Setet er fra 0-18 kilo, men står anbefalt fra 6 mnd alderen.
   Hvor gammel er babyen deres da? Prøvde dere stolen med babyen oppi før dere kjøpte? Det er anbefalt å gjøre før et kjøp.
   Jeg byttet til dette da Markus var 6 mnd og har vært strålende fornøyd med det. Jeg har aldri opplevd verken med han eller nestmistemann som er 1 år eldre at hodet faller fremover når de sovner. Sitter de korrekt festet da? Og stramt nok? Jeg er egentlig ikke noe fan av liggestillinger.
   Når det gjelder isofix festene er jeg super fornøyd! Det kan jo ikke bli enklere! Isofix festene sitter forskjellig i bil til bil. Så kanskje derfor du opplever at det er noe vanskeligere med Recaro? Vi har to biler med forskeliig type fester og jeg syns ikke det er noe problem å feste noen av setene vi har hatt ( Recaro Privia, besafe izi go, Cybex Sirona og Recaro Zero 1 )
   Britax har jeg ikke noe forhold til …

   Svar
 4. Line

  Hei igjen!
  Vi gikk for zero 1. Men er veldig skuffet over hvilestilling. Opplever at mini henger forover med hodet når han sovner. Hjelper ikke å justere hvilestillingen heller..

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Hm… jeg har aldri opplevd det med noen av guttene. Har de tre minste i de. Hvor gammel er mini? Du vet at det er en grunn til at de ikke skal helle mer enn 30 grader maks? Pga sikkerheten minker da.. Men satt mini bedre i f eks Cybex? Prøvde du begge stolene hos forhandler? Jeg er ihvertfall mye mer fornøyd med Zero enn sirona. Tenk bare på 360 gr vinkelen med Zero – ikke like enkelt med sirona.

   Men kjipt å høre at du er misfornøyd..

   Svar
   1. Line

    Ja,har strammet det som går..virker som om nakkepyten bak hodet er for tykk,slik at hodet bikker framover..? Det eneste som funket,var da han enda brukte spedbarnsinnlegget. Da ble han mer liggende..men nå er han for stlr for dette,blir 1 år om 14dgr.

    Svar
    1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

     Hm… da vet jeg ikke altså. Da ville jeg tatt med stolen tilbake der du kjøpte den og hørt med de. For det virker ikke som om han da sitter riktig. Men det er vanskelig for meg å si når jeg ikke har sett det selv. Håper du finner ut av det!

     Jeg er fortsatt superfornøyd med mine to seter 🙌🏻

     Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg liker Zero1 bedre! Om du har tre bilstoler i baksetet som meg, så er det ikke noe å lure på. Eller om du vil ha plass til en passasjer i midten, Zero1 er smalere og jeg syns guttene sitter bedre i disse. Ville definitivt gått for Zero1. Dessuten kan disse snu 360 grader rundt hele tiden uten å måtte forankre beltet, som du må på Cybex. Fortelle hva du går for da 🙂 lykke til med valget! Klem Linn

   Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Bare hyggelig, Marion! Jeg er såååå forelsket i setene, at jeg skal kjøpe et Zero 1 til å ha i den andre bilen vår, for å ha mulighet til å ha med meg ihvertfall en av guttene. De tre minste får jo alle plass i det 👍 jeg gleder meg til å høre om du blir fornøyd! God lørdagskveld til deg☀️

   Svar
 5. Melissa marie

  Nå fikk jeg så lyst å bytte sete🙈 Vi har kjøpt Cybex Sirona, men med mannen min sine lange bein så må setet sitte bak passasjersetet. Jeg er ganske liten, men føler fortsatt at jeg ikke sitter så behagelig. Får vurdere å bytte til Zero 1😃 For en skjønning Markus er😍

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Bare å bytte! 🙂 Selg Cybex setet ditt – du får garantert en god pris for det og kjøp Recaro Zero 1! Du vil ikke angre 🙂 Men helt seriøst, så trodde jeg at jeg var forelsket i Cybex, men Zero1 seiler opp som en klar favoritt! Nettopp pga dette med plass / setet er mindre og virker mer comfy for barnet å sitte i. Jeg har testet alle de tre minste, 8 mnd, 2 år og 3 år og de sitter like bra alle sammen. Ekstra pluss for at det medfølger spedbarnsinnlegg – som er tillegg på cybex. Kjør på 🙂

   Svar
 6. Marion

  Hei! Synes du Recaro Recaro Zero 1 tar større eller mindre plass enn Sironaen? Tenker da både bredden og i forhold til å stå bak førersetet 🙂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg ble overasket for Cybex tar stooooor plass og jeg måtte jo omtrent sitte oppi frontruten da jeg kjørte, men nå har jeg faktisk litt bedre benplass. Så det er jeg glad for! Skal du velge mellom disse to setene? Altså jeg trodde jeg var forelsket i Cybex, men det var helt til Zero 1 kom! Den seiler virkelig frem som min testvinner! Dessuten føler jeg at Markus på 8 mnd sitter bedre i denne. For stolen går høyere opp på sidene. Se på bildene, så ser du kanskje hva jeg mener? Dessuten følger spedbarnsinnlegget med på denne, det gjør det IKKE på cybex. ( Må kjøpes separat ) Jeg er ikke i tvil om hva jeg ville valgt 🙂 Zero 1 setene er også noe smalere. Altså jeg har to Zero 1 seter bak og daniel på pute i midten. Nå kan jeg snu stolene 360 grader uten at puten hans er i veien. Det kunne jeg ikke med Cybex, da kunne jeg knapt snu en kvart gang rundt. Spennende å høre hva du velger – si ifra når du har valgt 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.