Eurodent.no

Tannbleking: alt du trenger å vite

(Annonse/reklame: Eurodent.no)

Hvem vil ikke ha et blendende hvitt smil? Mange av oss drømmer om å ha så hvite tenner som mulig men det er ikke alltid like lett å oppnå. Tannbleking er en populær kosmetisk behandling som kan gjøre tennene lysere og rett og slett finere. Men hva innebærer egentlig tannbleking og ikke minst, er det trygt?

I denne artikkelen skal vi deg en oversikt over de ulike metodene for tannblekning, inkludert profesjonell bleking hos tannlegen, hjemmebehandlinger og potensielle bivirkninger. Du vil også kunne få tips til hvordan ta vare på tennene etter bleking og hvordan forebygge misfarging i fremtiden.

Hva er tannbleking?

Tannbleking er en prosess som fjerner flekker og misfarging fra tannemaljen, som er det ytterste laget av tennene. Tannemaljen kan bli misfarget av ulike årsaker som:

Mat og drikke – spesielt kaffe, te, vin, brus, bær og krydder.

Tannsten og plakk som bygger seg opp over tid.

Tobakk – både røyking og snus.

Aldring – med alderen blir tannemaljen tynnere og mer gjennomsiktig.

Medisiner som antibiotika, antihistaminer og blodtrykksmedisiner.

Traymer eller sykdom som påvirker tannutviklingen eller emaljens struktur.

Tannbleking – bruker et blekemiddel som vanligvis hydrogenperoksid eller karbamid peroksid. Dette er kjemikaler som trenger inn i emaljen og bryter ned flekkene ved hjelp av oksygen. Resultatet er at tennene blir lysere (finere) og får en jevnere farge. Det finnes ulike metoder for tannbleking som varierer i effektivitet, pris og varighet. De mest vanlige metodene er:

Eurodent.no
Eurodent.no

Profesjonell bleking hos tannlegen: Dette er den mest effektive og sikreste metoden for tannbleking. Om du går til en tannlege i Oslo brukes et kraftig blekemiddel som aktiveres med et spesielt lys eller laser. Behandlingen tar vanligvis fra 30 minutter til en time og kan gjentas etter behov. Fordelen med denne metoden er at du får et umiddelbart og varig resultat, samt at tannlegen kan kontrollere fargen og overvåke eventuelle bivirkninger. Ulempen er at denne metoden er den dyreste, da den fort kan koste flere tusen kroner per behandling.

Hjemmebleking med skinner: Dette er en metode der du får tilpasset skinner av plast som du enkelt fyller med blekemiddel og setter på tennene dine. Du må ofte bruke skinnene i flere timer om gangen i noen uker. Fordelen med denne metoden er at du bleker hjemme i ditt tempo, samt at det er rimeligere enn profesjonell bleking. Ulempen er at resultatet kan variere, avhengig av hvor lenge og hvor ofte du gjentar behandlingen, samt at du må være veldig forsiktig for å unngå bivirkninger.

Har du bleket tennene dine før? Hvilken gjorde du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.