«Mamma, hvem skal sette på Barne-TV når pappa dør?»

Sebastian er i det spørrende hjørnet om dagen. Han spør og graver. Om alt mulig. Alt! Det store tema denne uken har vært døden. «Mamma, skal jeg dø?» Spurte han meg plutselig. Jeg skvatt litt til og ble litt satt ut. Tenke, tenke. Hva skal jeg svare? Et lite øyeblikk vurderte jeg å lyve litt, men ombestemte meg fort. Ærligheten varer lengst, ikke sant? Jo, alle mennesker dør, men som regel når man er gammel, svarte jeg. Så snakket vi litt om å dø. Hva som skjer. Jeg fortalte at Bestemor døde før han ble født og spurte om han husket å ha besøkt graven hennes. Det gjorde han.

En som er veldig glad i å ta bilder av seg selv 🙈

Noen dager senere snakket vi om at pappa snart hadde bursdag og han lurte på hvor mange fingre pappa ble. Han er også veldig opptatt av antall og alt må vises med antall fingre. Jeg sa at han ikke hadde nok fingre. Da spurte han plutselig «skal pappa dø da?» HÆ? Nei, sa jeg.

S: «Men du sa at pappa ble gammel?»

Jeg: «Ja, men han skal ikke dø nå likevel. Dessuten er han ikke sååå gammel»

S: «Hvem skal skru på Barne-TV når pappa dør, mamma?»

Jeg: «Når pappa dør, tror jeg ikke du ser på Barne-TV» prøvde jeg meg på.

S: «Men hvor skal vi finne en ny pappa da?»

Hm… Da sluttet han heldigvis å spørre mer. Daniel hadde også en periode hvor han lurte på om han skulke dø. Da kom spørsmålene etter at det hadde vært et dødsfall hos noen i barnehagen. Nå vet jeg ikke hvor det kommer fra med Sebastian. Han er bare nysgjerrig og lurer på mye rart.

Har din(e) barn også spurt? Hva har du svart?

⭐️Følg meg gjerne på Facebook! For flere dype samtaler ⭐️

Klem,

Linn ⭐️

 

Annonser

4 kommentarer til “«Mamma, hvem skal sette på Barne-TV når pappa dør?»

 1. Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

  Mine barn spør stadig. Og største på 8 år sier mange ganger når han er veldig sliten ( med tårer i øynene) : jeg vil ikke at du og pappa skal dø.

  Vi snakker om at man må være gamle eller veldig syke for å dø. Når onkelen til mannen døde før jul var han veldig opptatt av at han ikke var så gammel, men at oldemor er 90 og lever enda.

  Veldig vanskelig tema det der, men jeg prøver å svare så ærlig som mulig ❤

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Utfordringen er jo bare at ikke alle er gamle eller syke når man dør. Men som regel er man det, Jar vi sagt. Se vet jo at Markus hadde kreft og at man kan dø av kreft… Men de vet også at mA kan leve med kreft.
   enig med deg at det er et vanskelig tema, men at vi må bare være ærlige. Brutalt ærlige noen ganger…

   Svar
 2. Louise

  Alle barn må igjennom den greia der. Gabriel er der nå! Vi så nemlig «Kule kidz gråter ikke», og det var jeg glad for at vi gjorde.
  Alle skal dø, sa jeg. «Men jeg har sett mange dø og det jeg kan si er at det ikke er vondt å dø.Som regel er man gammel, men også barn og yngre kan dø.» Brutalt tema, men ærlighet er det viktigste!
  Barn er alltid så praktisk. Det ser du jo når han lurer på hvem som skal skru på barnetv 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.