Boarding! Hvordan gjøre flyreisen med baby/barn enklere! RECARO PRiVIA bilstol og Prampack!

Til bursdagen min fikk jeg flybillett til Stavanger, for å besøke min lillesøster Pluto. Idag var altså dagen kommet. Daniel, Markus, jeg og bestefar skulle reise. Det er kjent at å reise med barn, det krever litt mer enn om man reiser alene. Stellevesken var nøye pakket med alt jeg kunne komme til å trenge på en veldig kort flight, prampacken var loadet med vogn pluss diverse og Markus var trygt plassert i Recaro Priva – bilstolen sin. Dette var første gang jeg skulle fly med bilstol. Det er virkelig å anbefale å fly med baby i bilstol og Recaro Privia er selvsagt godkjent for bruk i fly. Dessuten skulle jeg sjekke om Recaro EasyLife fikk plass som håndbagasje på flyet, som lovet i reklamen – det gjør den. Har du flydd med bilstol tidligere? Hvilket stol?

Recaro Privia + Norwegian = sant!

Recaro Privia + Norwegian = sant!

Med de andre guttene har jeg fløyet veldig tidlig. Daniel var bare noen få uker da han hadde sin første flyreise. Etter det er det blitt mange og lange reiser på han. Samme med Sebastian og Jonathan, de har fløyet både hit og dit. Markus har ikke fått pass en gang, stakkars 😉

5 ting du bør huske på mår du skal fly med barn:

-Pakk stelleveske/håndbagasje med alt som bleier, våtservietter og glem for all del ikke bleieposer! Kluter, ekstra skift, smekker, smoothies, flasker, grøt (vi har en strålende mattermos hvor jeg alltid har med ferdiglaget grøt når vi er på farten. Les mer om Skip Hop mattermos: her) Smokk er fint til take off/landing for å unngå trykk i ørene. Ellers kan du amme/baby kan drikke.

-Ha noen bestikkelser som leker, bøker, smoothies, frukt, iPad etter barnas alder.

Stokke Prampack eller transportbag, et must for å forhindre ødelagt vogn når du reiser! Invester i en, lei en eller lån en. Jeg har både prampack og Bugaboo transportbag som vi bruker når hele gjengen er med på tur. Genialt!

-På lengre flighter har jeg brukt FlyeBaby, denne er helt genial. Det fine er at den kan brukes som en adapter til barnestol, på helt vanlig stoler vel fremme på destinasjon. Jeg bruker den med en nakkestøtte for bedre liggekomfort. Dessuten tar den knapt plass i stellevesken.

Bugaboo transporterbag (prampack) og FlyeBaby er mine bestevenner på lengre flighter ✈️

Bugaboo transporterbag (prampack) og FlyeBaby er mine bestevenner på lengre flighter ✈️ Passer fint til en powernap i passkontrollen …

Ikke stress over en gråtende baby, som regel er det langt verre for deg som mamma enn andre medpassasjerer.

Vær ute i god tid! Ofte prioriteres barnefamilier ved gaten.

God reise!

Klem, reiseleder’n Linn ✈️

Pst, om du vil lese mer blir vi veldig glade om du vil følge bloggens Facebook side ved å trykke: HER!

Markus sovnet i det rullet ut på banen ✈️

Markus sovnet i det vi rullet ut på banen ✈️

Norwegian

Norwegian✈️

 

Annonser

8 kommentarer til “Boarding! Hvordan gjøre flyreisen med baby/barn enklere! RECARO PRiVIA bilstol og Prampack!

 1. Nann Karin

  Vi har flydd mye med poden og har hatt med vogn til gate. Vi har brukt barnehageloven.. ja vi hadde en egen der,- og den ble vindskjev etter flight og vanskelig å trille. Hadde dessverre ikke prampack. Trilla hans ble både ødelagt på vei ned og borte på vei hjrm. Så heia prampack.
  Fløy med babysetet hans og det ble brukt som matestol etc på ferie.. gikk fint
  Nyt dagene og at verden går fremover med nye løsninger

  Svar
 2. Vigdis

  De fleste bilstoler funker heeeelt fint faktisk. 2007 brukte jeg bilstol OSL-Heathrow-Atlanta-Providence, hadde da i tillegg med understell til bilstol som ble benyttet ved mellomlandinger, og denne ble pakket sammen og lagt i hattehyllen under flight.

  Ad stelleveske så har jeg aldri pakket så mye; hva trenger man bleieposer til? Kan man ikke bare bruke en pose for bruk til bind/tamponger og kaste som vanlig? Smokk og klut, samt skift,wipes og bleier er lurt, ellers så trenger man vel kun evt fast føde og en flaske med tut ved behov.

  Prampack har jeg aldri hørt om, men jeg har fløyet mye med barn og fraktet vogn uskadet. Noen ganger så skapes det behov som kanskje er unødvendig ?

  Familiesluse er genialt, og også prioritering av barnefamilier ved boarding.
  Vedrørende gråtende barn; vel… dette er det som de fleste flypassasjerer klager mest over, meg selv inkludert. Men, det er stor forskjell på gråtende barn som faktisk har oppmerksomme foreldre, og gråtende barn med foreldre som ikke roer ned barna/barnet sitt. Jeg forstår godt problematikken med lufttrykk og ører, liten plass og mye lyd for ett spedbarn. Og ikke minst hvis man er usikker og det er ens første barn; usikkerheten smitter over på barnet og vipps- man har en hylende unge og en engstelig mor. Trist for alle.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   1, «De fleste bilstoler fungerer helt fint» – Vet ikke om du vet at det ikke stemmer? Det er langt fra alle bilstoler som er godkjent for bruk ombord i fly. Det er ganske strenge krav/regler for dette. På de fleste flyplasser nå så er det triller til låns, så man trenger heldigvis ikke ta med seg vogn.
   2,Bleiposer er meget praktisk da du aldri vet om det er poser til bind og tamponger tilgjengelig. Dessuten har man vel ikke det på plassen/setet sitt? Det har ihvertfall aldri jeg. Med en bleipose som ikke lukter har jeg alltid et sted å kaste søppel etc. Meget praktisk spør du meg.
   3,Da syns jeg du skal google prampack om du aldri har hørt om dette før. Dette er noe jeg som firebarnsmamma ABSOLUTT anbefaler om noen skal reise med vogn. Klart behov som anses for å være unødvendig, skapes! Det er sånn de fleste barneprodukt-produsenter tjener penger! Er det ikke noe du har hatt til dine to som andre anså som «unødvendig»?!
   4,Jeg skjønner ikke hvordan dette kan være noe irriterer deg over! Du som selv er mamma til to barn … Men som jeg har skrevet til deg tidligere: Det er godt man har forskjellig syn på ting 😉

   Svar
 3. Avdelingholt/ Anja Holt

  Faktisk SKAL barn først ombord i ett fly. Personlig ville jeg sendt inn den ene forelderen med stæsj, om man var to, og kommet etter rett før avgang (for å minske tiden i flyet). Det som er verdt å se etter er familieslusa ved sikkerhetskontrollen.

  Selv brukte jeg som regel babybjørn på fly, men ser helt klart fordelen med denne stolen!

  PS: Han er så skjønn!

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Familieslusen på Gardermoen er helt super! Jeg hadde med Daniel og bestefar også, så de hjalp med stelleveske og resten av håndbagasjen. Enig, jeg ville også sendt inn Robert med stæsj (om vi bare hadde en liten med oss, men når vi flyr alle 6, så må alle inn samtidig 😂) Heldigvis er OSL- Stavanger en meget kort flight, så det ble ikke lange tiden i flyet. Dessuten så sov han hele reisen. Kan ikke klage da!

   Svar
 4. MoonStar

  Så fint innlegg.. Vi er både spennt og nervøse.. Har booket første ferie.. Da skal vi til Kreta i en uke. Og jeg skal fly aleine med lille mannen.. Da er han 8 mdr. Så skal bli spennende.. Har invistert i en sånn flybaby til turen og tenker den er veldig smart etter som vi kan bruke den som stol når vi kommer frem. Hvis de da kan sitte sånn når de er 8 mdr 😕 min første, så har null erfaring Hehe

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   FlyeBaby er super altså, med tanke på at den kan brukes på flyet og på restaurant etc., er individuelt når de små kan sitte selv, men det er jo stor sjanse for at han kan sitte selv da. Etter min erfaring, ihvertfall. Her har alle guttene sittet da. Skal du ha med vogn, er prampack er virkelig must altså. For å forhindre ødelagt vogn på destinasjon. Det er ikke moro. Jeg har fløyet masse med Daniel alene da han var baby, det har gått kjempefint. Når skal dere reise da? Spennende! Du må gjerne fortelle meg hvordan din opplevelse av FlyeBaby er ✈️ God tur til deg og lillemann! Klem

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.