Frubevershverdag KRY online legetime

Online legetime – praktisk for barnefamilier!

*annonse // KRY*

Som de fleste foreldre jeg kjenner, kommer usikkerheten så fort en av barna blir syke. Når bør man ringe legen? Legevakten? Terskelen for å ringe legen for egen del, er langt lavere når det kommer til barn, enn når det gjelder meg selv. Ofte får man gode råd på telefonen med legevakten, men nå har det kommet en helt ny måte å få råd om pr telefon!

I disse Internett-dager er det kommet online leger. KRY er den appen valget mitt falt på. For all del, jeg tror aldri en online lege vil erstatte fastlegen, men likevel ser jeg nytten i det. Noen tilfeller.

Slik foregår et online legebesøk. Du logger deg enkelt inn via bank IDen din. Før du gjør det, får du også oppgitt ventetiden, i mitt tilfelle var det 5 minutters venting. Med få ord beskriver jeg symptomer og kan laste opp bilder. Deretter klikker jeg «bestill time». Når det er min tur, kontakter legen meg direkte i en videosamtale. (Her får appen ekstra pluss poeng for at jeg ikke må vente i appen, jeg får en SMS når jeg må logge meg inn igjen. Men ofte er ventetiden så kort, så det gjør ikke noe) Selve legetimen er opptil 15 minutter. Dersom du har behov for resept (som kan hentes ut på hvilket som helst apotek) vil du får denne med en gang etter timen. Legetimen journalføres. Det lagres ingen sensitive opplysninger på Krys system og videosamtaler er kryptert, så man trenger ikke å bekymre seg for at opplysninger skal havne på avveie.

Frubevershverdag KRY online legetime

Frubevershverdag KRY online legetime 🚑

Når kan du benytte deg av Kry online legetime? Svaret er når legetimen ikke krever fysisk undersøkelse. Som for eksempel ved feber, forkjølelse, ørebetennelse m.m. Se større oversikt her!

Visste du at barn helt opp til 18 år betaler ingenting hos Kry? Dersom du er forsikret via IF helseforsikring er timen også gratis. Ellers koster den 350-, som betales når du bestiller timen.

Dersom du kunne tenke deg å bytte ut telefonen til legegevakten, med denne appen, kan du også laste den ned her (Kry app) 🚑

Har du erfaring med online legebesøk? Har du prøvd Kry tidligere? 

Klem,

Linn 🚑

 

 

 

Annonser

7 kommentarer til “Online legetime – praktisk for barnefamilier!

 1. Liv Judit

  Virker genialt men merker selv jeg heller mot å gå til legen eller ringe legevakten likevell. Men det har kanskje noe med en vane å gjøre.

  I vår familie har vi en del kronisk sykdom så vi er så
  Mye innom legen at vi får dekket alt via vår lege alt

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Ser absolutt den!
   For egen del tenker jeg at det er praktisk likevel – mine kna absolutt se hvorfor andre likevel vil ta en telefon / tur til legen. Det er absolutt ikke alle tilfeller jeg ville ringt denne appen, men noen tilfeller tenker jeg det er veldig enkelt og praktisk.

   Svar
 2. Fru Jacobsen - Ikke perfekt, men alltid ekte!

  Personlig ville jeg ikke brukt det, da jeg liker grundig undersøkelse når jeg først ringer lege 🙂 Også synes jeg det er ille dyrt om man ikke er if medlem eller barnet er over 16 år.

  Men for de som liker mer teknologi og allerede er feks ivrig skype bruker så er det en gull greie, og om man «bare» trenger en ny resept på noe 🙂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Du får jo ikke noe grundig undersøkelse pr telefon?
   Jeg ville ikke brukt det om jeg skal fornye en fast resept. Men for egen del syns jeg det er genialt fremfor en telefon til legevakten. Opplevelser å ofte å få råd på telefonen, og da er det langt enklere å vise frem et bilde/beskrive symptomer på videosamtale. Dessuten har legevakten her hos oss laaang svar tid på telefon. Jeg er for alt som kan gjøre det enklere -så helt klart i noen tilfeller vil jeg bruke denne appen. Bare for å understreke det, jeg tror aldri online leger vil kunne erstatte fastlegen.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.