Daftøland – perfekt ferie destinasjon med små barn! Pirater, spøkelse og tømmerrenna på et og samme sted!

Torsdag pakket vi bilen stappfull av vogner, klær, badetøy, bleier, barn og dro til det store utlandet! Destinasjonen var Døftøland, ca 15 minutter inn i Sverige. Daftøland er en fin, koselig og meget småbarnsvennlig park. Her er det alt fra store, flotte lekeplasser, båter å gå planken på (klarte og utforske), hinderløyper, spøkelseslott, pirater rundt omkring i parken, teater, tømmerrenna, små karuseller og megastore trampoliner! Pluss en haug annet moro! Bilen var så full, at Sebastian måtte kjøre med Veronica og Andreas – da kan du tenke deg …

Det store utlandet!

Det store utlandet!

Vi var der rett etter de åpenet kl 10.00, ganske greit i grunnen. Jeg antok at kort tid etter åpningen ville det være mennesker overalt – der har du meg, som tenker verste fall, med en gang. Heldigvis ble det aldri sånn, det var fullt, men det føltes ikke trangt og sånt. Det er nemlig noe jeg ikke er særlig glad i, store folkemengder og kø!

Lunsj 🍴

Lunsj 🍴

Gjengen vår bestod av barn på 9 år, snart to 3 åringer, Jonathan på 1 år og Markus. Veronica er fødeklar og det man kan kalle veldig høygravid. Jeg tar av meg hatten for den dama der altså, 7,5 time i en fornøyelsespark og kun få dager igjen til termin! Jeg vet med meg selv at jeg aldri hadde orket det så tett opp mot fødsel. Jeg er helt imponert. Døftøland passer oss med små barn langt bedre enn for eksempel Tusenfryd. Det er mindre forhold her, mye mer tilrettelagt for små barn. Benker og bord overalt. Jeg tror de har lagt opp til at man skal ta med egen mat/drikke (ihvertfall veldige gode muligheter for det) Så da kan man enkelt velge om man vil kjøpe eller ha med selv.

Båter med hinderløype for å komme seg på ☠

Båter med hinderløype for å komme seg på ☠

Guttene speider ivrig etter pirater ☠

Guttene speider ivrig etter pirater ☠

Det er flere attraksjoner både barn og voksne kan gjøre der inne. Felles for alle er at barnet må være over 90 cm for å kunne kjøre. Sebastian var ikke så ivrig på å kjøre noen ting, han ville heller hoppe på trampolinen, løpe rundt i slottet og fly etter Henny. Jonathan derimot ville gjerne prøve alt, men er dessverre for kort til å få lov. Sebastian tok tekoppen med Robert, det var stas, men ikke stas nok til å kjøre runde to. Jeg fikk han med meg i tømmerrenna. Han stod i den lille køen sammen med oss, da jeg fortalte at vi snart skulle hoppe opp i en sånn båt, ble han noe usikker. Likevel ble han med og syns det var moro! (Men ikke moro nok til runde to her heller …)

På vei utenfor stupet: Tømmerrenna 💦

På vei utenfor stupet: Tømmerrenna 💦

Det var også teater med pirater og jakten på skatten. De to minste guttene sov seg nesten igjennom hele, men våknet sa det smalt kanoner 💣 Lydnivået på teateret får tommel opp, dette var overhodet ikke for høyt, slik det ofte er. Vi koste oss med teater, popcorn og brus! Guttene var veldig fornøyde.

Flere slott/borger å utforske ☠

Flere slott/borger å utforske ☠

Ekstra pluss får Daftøland for at de tenker på de aller minste gjestene sine også. Toalett er lett å finne, det finnes også små mini toalett til de aller minste. Eget inngjerdet lekeområde med kunstgress og biler finnes også. Som nevnt før, er det godt med benker/bord rundt omkring. Det er også lett å manøvre seg gjennom parken med søskenvogn.

Lykkehjulef: valgets kval!

Lykkehjulet: valgets kval!

Sebastian hadde lykken med seg og vant på det store Lykkehjulet. Han fikk velge mellom sjokolade eller den største bamsen. Noe overrasket bleier over valget hans: sjokolade! Ikke rent lite heller, 2 (!) kilo, faktisk. Tror Robert kan ha påvirket han og i valget sitt… Om du bor i nærheten, så vil jeg virkelig anbefale Daftøland som destinasjon i sommer. Det ligger i idylliske omgivelser og har gode camping muligheter rett utenfor parken. Har du vært der før? Hva syns du? 

L☀️

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Daftøland – perfekt ferie destinasjon med små barn! Pirater, spøkelse og tømmerrenna på et og samme sted!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.