Markus’ første møte med noe annet enn puppen – på høy tid!

Markus fikk nylig smake på noe annet enn puppen! På menyen stod grøt. (Som om han hadde så mye annet spennede å velge mellom … )  Grøt med mais smak! Hm… Han var ganske skeptisk i starten, det skjønner jeg godt. Plutselig en helt annen konsistens enn den vante melken. En helt annen smak. Og han var veldig usikker på den skjeen som ble puttet inn i munnen hele tiden. Han fikk selvsagt bare noen få skjeer første gangen. Allerede dagen etter fikk han flere. Fortsatt noe skeptisk. En som derimot ikke var skeptisk, var Jonathan som gjerne ville spise bittelillebror sin grøt! Han fikk sin egen bolle med babygrøt og spiste & koste seg som bare det. Plutselig har jeg fått to babyer. 

Skeptisk ...

Skeptisk …

Her stresser jeg overhodet ikke med å få i han noe annet enn pupp. Det var litt for å sjekke interessen hans for noe annet. De andre tre har begynt å få et grøt måltid fra 6-7 måneders alder, ikke noe før. Når har du introdusert mat til dine barn? Hvor gamle var de og tok det lang tid før de spiste en hel porsjon?

L💙

3 kommentarer til “Markus’ første møte med noe annet enn puppen – på høy tid!

 1. anita Husevåg

  Så herlig grimase på Markus!
  Lukas ble fullammet helt til uken før han ble 6 mnd, og fikk da først eggeplomme, så avokado – så jo det er mye annet spennende de kan få. Vi har enda ikke gitt babygrøt f.eks (ikke babymiddagsglass heller, og han rundet året sist uke) kun havregrøt et par ganger.

  Storebroren begynte vi med litt mer fast føde litt tidligere, da var det pappaen som styrte med det siden jeg begynte å jobbe når han var 4 mnd. Han fikk vel kokt gulrot og potetmos som første mat mener jeg å huske.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Eggeplomme, har jeg ikke tenkt på en gang! Avokado og banan har vært en kjempehit her bland de andre. Men eggeplomme skal jeg prøve! De der middagsglassene er jeg overhodet ikke fan av! Mye bedre å lage selv 🙂 Plutselig ble det en ny verden med MAT ikke bare pupp, litt deilig også.
   Markus er tidligere ute enn de tre andre også – tror det ofte blir sånn. For jeg har ikke bevisst tenkt at han IKKE skal få mat før nå, det har rett og slett bare blitt sånn..

   Svar
 2. Tamara

  Emerik fikk fast føde fra uka før fylte 4 måneder. Planen var å fullamme lengst mulig, men tross myye melk, sluttet han å legge på seg fra 3 måneder.. Så nå som han snart er 5 måneder får han både hjemmelaget grøt, hjemmelaget middag og smoothies..! I tillegg ammer jeg kun på natta, ellers får han mme. Heldigvis er han en matglad gutt, og går endelig opp i vekt igjen – det er det viktigste, selv om jeg kunne ønske at jeg kunne fullamme litt lenger.

  Ser ut som om Markus derimot gjerne kan bli fullammet litt lenger… Hehe! Skjønningen<3

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.