Daniel 7 år: «Kan jeg få dagpenger?»

Det var spørsmålet jeg fikk av Daniel for litt siden. Dagpenger? Spurte jeg noe undrende. «Sånn at jeg kan gjøre ting hjemme og få penger.» Aha, ukepenger svarte jeg. Men nei, han insisterte på at det heter dagpenger. For det sier vennene hans og man kan gjøre noen oppgaver, de dagene man vil.

Dagpenger/ukepenger a la Daniel 7 år!

Dagpenger/ukepenger a la Daniel 7 år!

For noen kvelder siden satt vi sammen å fant passende oppgaver. Vi gjorde det enkelt, hver oppgave har sin verdi i kroner. Han ikke gjøre noe hver dag, men heller velge å gjøre en eller flere oppgaver de dagene han har lyst. Har dere ukepenger? (Eller dagpenger, som vi også har innført?) Hvor gamle var barna da du starter ned det? Hvordan gjør dere det? Jeg syns det er greit med ukepenger, så lenge Daniel vil bidra med noe. Dessuten er det fint at han kan spare til noe han ønsker seg. Det er 3 ting han virkelig ønsker seg: egen iPad, iWatch (han har ikke helt skjønt at han faktisk må ha en iPhone før han kan bruke en iWatch – men et ønske er et ønske likevel.) og en segway. Han har nok ikke innsett hvor lenge han må spare til noen av disse tingene. Det er viktig å lære å spare og, så dette støtter jeg.

Vi har 6 forskjellige passende oppgaver

Vi har 6 forskjellige passende oppgaver

Sammen laget vi et skjema! (Jeg elsker skjema, ordning og reda – det tror jeg jammen med Daniel har arvet etter meg, for han liker det han også.) Daniel tegnet alle oppgavene sine, vi klippet og limte. Jeg tror i utganspunktet han er litt for liten, jeg tipper dette er super stas akkurat i begynnelsen, så vil han miste interessen for det. Men hvem vet?

L💙

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Daniel 7 år: «Kan jeg få dagpenger?»

 1. Avdelingholt/ Anja Holt

  Er du klar over at jeg må bære nesten tre bæreposer for å kjøpe en banan hos deg?

  Det sa Vilde, hun fikk to kroner per søppelpose og bananen på SATS kostet fem kroner. Jeg trodde jeg skulle dø av skam og stolthet på en gang. Det hører med til historien at hun fikk den bananen av daglig leder som sikkert ikke trodde vi hadde penger…..

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Ha ha ha 😂 Nå lo jeg godt! Det der syns jeg faktisk var litt vanskelig, å sette pris pr oppgave. Vi endte med 5-. Pr oppgave, foruten klesbretting, for det fortjener 10-, – om bare jeg hadd fått ti kroner PR gang jeg brettet en maskin, da ville jeg vært rik nå 😂😂 Hva slags andre oppgaver har dere?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.