«Gullkorn» fra Daniel ( 6,5 år ), Sebastian (2 år ) & Jonathan (1 år )

Gullkorn fra barnemunn – et ordtak mange allerede kjenner til. Jeg har opp igjennom årene hørt mye rart og morsomt fra guttene mine. Dessverre er det mye de sier, som går rett i glemmeboken. Hadde en ambisjon om å skrive ned i bøkene deres ( dette er MEG bøkene deres ), fordi jeg tenkte «det husker jeg sikkert»… Særlig da! Men her har jeg klart å samle noe av det jeg har hørt det siste.

«Mamma! Vi føder og føder til vi får tvillinger»  – sitat 6 åringen som gjerne vil ha tvillinger da han er helt opphengt i Marcus og Martinius og syns til tider det er kjipt at vi bare skal ha en bittelillebror. For øvrig han som har bestemt navnet til bittelillebror og, om det skulle være noe tvil.

«Mamma! Har du baby i magen igjen?» 6 åringen til meg da jeg ikke var gravid …

«Mamma, jeg skal få meg kjæreste når jeg blir stor. For da skal hun lage pepperkaketog til meg» Jeg: Men tror du at du vil ha pepperkaketog når du blir så stor da? «Å! Nei, kanskje ikke. Men da skal jeg få kjæreste for å føde tvillinger ihvertfall. Eller to gutter» Jeg: Du vet man ikke kan bestemme om det blir tvillinger eller ikke? Eller gutter for den saks skyld? » Nei…Det visste jeg ikke, mamma» 

Når jeg forteller 6 åringen at jeg ikke hadde verken ipad eller iphone6 da jeg vokste opp » Hæ?! Hadde dere ikke det i gamle dager, mamma» ? Hvorpå 2 åringen kommer med sin yndlingskommentar han bruker til alt om dagen: «urettferdig» !

«Skal du få dame, må du ha bra sveis» – sitat 6 åringen som forteller hvordan man får kjæreste.

Skal mamma lese eventyr eller synge nattasang for dere? «Lese! Mamma, du synger rart» – sitat 6 åringen når jeg synger Marcus og Martinius sanger… ( Og alle andre sanger for den saks skyld…)

«Du har tjukk rompe» – sitat 2 åringen da han så mamman sin gravid i uke 34.

«bæ bæ» – sitat 1 åringen som ser et dyr. Altså hvilket som helst dyr. Dyr er dyr!

2 åringen til 6 åringen når jeg sier at de må rydde opp leker: «Daniel! Jeg er sliten, jeg orker ikke å rydde»!

2 åringen til meg, når han spør hvor Daniel er og jeg svarer på do » Jeg blir med, jeg » !

 

Så er det denne siste, som er veldig beskrivende for huset vårt idag:

«Godt du ikke har støv på hjernen, kona mi» – sitat ukjent mann …

Del gjerne gullkorn fra barnemunn du også!

L <3

disse tre forteller alltid sannheten ...

disse tre forteller alltid sannheten …

 

L <3

 

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.