Stop!

Vil du leke i hagen min? Da spør du først! [hvor ble det av folkeskikken?]

En kveld etter legging kom en av guttene løpende ned «mamma, det er en gutt som trikser på trampolinen vår og en annen som leker!»
Jeg gikk ut på terrassen og rakk akkurat å se to gutter som løp av gårde. Jeg ropte etter de, men de bare løp.

Du får gjerne leke her, men spør først

Nå er det sånn at jeg dusjdøren vår (døren til hagen) stort sett alltid er åpen. Det vet både store og små naboer og venner. Hagen vår ligger veldig skjermet til, i en blindgate og man kan ikke se inn i den på grunn av hekken. Så det er er ikke noe easy accsess for å si det sånn.

Stop!

Stop!

Men så er det blitt en glippe mellom hekken og der flyr guttene ut og inn. Jeg prøver å lære de å bruke dusjdøren og ikke gjennom hekken. For gjør de det, så gjør alle det. Derfor satt vi opp et meget provisorisk gjerde. Selv om det ikke ser sånn ut på bilde, er det faktisk ganske stort. Dessuten er det banket ned i bakken.

Så her har 12-13 åringen(e) tatt seg stort bry med å komme seg inn i hagen vår, bare for å leke litt. Jeg snakket nemlig med en annen nabo, så jeg vet hvem det var. Så kjære dere: neste gang håper jeg du ringer på døren og spør om du kan leke. Ikke bare «bryter» deg inn i hagen vår!

 

Nå høres det ut som jeg er skikkelig kjip altså. Det er ikke det at noen leker i hagen som bryr meg. Men det er det at man bare tar seg til rette sånn jeg stusser over. Har man ikke lært at man ikke skal gå inn til andres hager? Jeg er ihvertfall veldig nøye på at guttene ikke får leke i gårdsplassen eller hagen til naboene, med mindre de leker med barna som bor der.

Hva syns du om trespassing?

Klem,

Linn 💙

 

 

 

 

Annonser

2 kommentarer til “Vil du leke i hagen min? Da spør du først! [hvor ble det av folkeskikken?]

 1. Monica Karin

  Er helt enig med deg.
  Og bare gå inn i Hagen til folk og da spesielt når Hagen har gjerde/hekk, det blir for meg litt som og bare gå inn til folk.
  Hagen min er MIN,du spør om du kan komme inn eller blir bed om og komme inn, du går IKKE bare inn og tar deg til rette, det e Nei nei i mitt hode.
  Mine barn ble lært det da de var små og barnebarna mine blir lært det nå, og det forundrer meg at andre ikke får den lærdommen hjemme også.
  (Noen barn/unge gjør det uansett, men de fleste lar være om de har blitt lært at slik gjør man ikke)

  Så jeg e helt enig med deg, her er min hage min hage.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Helt enig med deg, Monica! Det er sånn jeg har tenkt at «alle» lærer hjemmefra. Men tydeligvis ikke 🙄
   De tilhører ikke nabolaget vårt og jeg hørte av flere andre naboer at de hadde lekt i deres hager også. Vi snakker ikke små barn heller, men litt større. Fatter ikke hva de tenker, jeg…

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.