[del 1 // fra Michael] Stresser du unødvendig? Føler du at du ikke strekker til?

Gjesteinnlegg fra min tidigere kollega, Michael.

 

Slutt på stress i en hektisk hverdag

Denne posten er kanskje litt filosofisk, og har mest det av seg en praktisk. Det er fordi, hvis man får med seg budskapet, blir det lettere å forstå når jeg kommer til det praktiske. Det filosofiske danner et fundament om akkurat dette temaet. Vi alle har en hektisk hverdag, men siden vi lever i separate virkeligheter, tar vi det helt forskjellig.
Stress er et menneskelig fenomen. Vi alle gjør det i en større eller mindre grad. Jeg kan vel bruke meg selv som eksempel i denne posten. For tiden bor jeg på Bali, man kan vel si at jeg ønsket meg et annet klima og en forandring fra Oslo. De fleste klienter møter jeg over zoom/skype, siden de er norske. Selv forsøker jeg å sette sammen en måte jeg kan jobbe mer effektivt på, og planlegge uken bedre, slik at jeg unngår å oppleve stress. Husker her om dagen, var jeg faktisk litt lettet når en klient sa at hun måtte avlyse samtalen denne uken og ta det neste. Grunnet noe jobbgreier. Lettet fordi jeg faktisk var litt sliten den dagen, og ønsket å gjøre noe mer av noe annet. Skape noe. Jeg liker å ha dager som er helt åpen for å skape. Som resten av denne uken kan jeg skape, skrive, lage videoer, lage lydfiler, lage andre ting jeg har lyst til å skape. Eller gjøre ingenting.

For å skape noe kreves det en dypere lytting. Siden vårt liv og det vi ser ofte oppleves som et kamera som tar bilder, tror vi at vi føler de tingene vi ser. Vi tror vi føler trafikken, deadlines, hastverk om morgenen, sine egne og andres barn, trege eller vanskelige mennesker, familiemedlemmer som er lite samarbeidsvillige, utydelige eller dårlige lærere, etc. Vi tror vi føler det fordi vi tror at det er livet som påfører oss stress. Hva om vi tar et nytt blikk på dette.

Michael Stenshagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Michael stenhagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Hva om livet ikke fungerer på denne måten?

At det er som en kameralinse som tar bilder ut. Hva vis livet skapes innenfra øyeblikk til øyeblikk via våre egne tanker? Alltid ferskt hvis vi lar det, men også alltid slitsomt og tungt, hvis vi tror på tankene våres. Med ferskt mener jeg at slik sinnet vårt er designet, gir det oss nye tanker, i det øyeblikket vi “åpner slusen”, og ikke tenker. Slipper kontrollen på tankene. De som durer og går konstant hver eneste dag. De som får oss til å føle oss tunge på morningen,og lar oss påvirke av hastverk, trafikk, og ellers deadlines på jobb. Dette er våre vanlige tanker.

Hva hvis jeg sier til deg at alt du opplever, skjer via dine egne tanker?
Det betyr at du føler tankene dine hundre prosent av tiden. Det går faktisk ikke an å føle noe annet. Selv om det kan se ut som at vi føler omstendighetene våres, er det oppgaven til vår bevissthet å få det til å se slik ut.
Hadde det vært slik at vi hadde følt omstendighetene, hadde vi i altfor stor grad vært offer for våre omstendigheter. Det er ikke slik det fungerer. Selv dårlige minner kan transcendere, men det er ikke det jeg skal skrive om her.
Alt vi opplever av livet, kommer fra oss via våre egne tanker. Noen ganger får vi innsikter, slik at vi ser ting i nytt lys også. Dette er i øyeblikk hvor vi kanskje er mer åpne og reflekterer. Det er slik vi mennesker er laget for å fungere. At vi opplever en dypere forståelse av livet. Man opplever her et rikere liv. Livskraften. Det er her motivasjon kommer fra, stress, kommer fra, kreativitet kommer fra. Kjærlighet, selvtillit, ro, overblikk, generøsitet, lykkefølelsen. Alt det vi prøver å få fra omstendighetene, kommer fra oss selv. Livet er en kreativ prosess.

Kanskje du som leser, ikke vet at vi har tanker. Du tenker ikke over det, og etter det du leser her, vil det endre tankene dine, som gjør at du kanskje opplever tanker i en større grad. Hvis det skulle skje, fortvil ikke. Det er bra når vi ser tankene våres. Det betyr at det er mange tanker som er på vei til å transcendere. I tillegg mange nye tanker som er på vei inn, siden vi nå får mer kjennskap til sinnet vårt. Vi har en dypere intelligens som hjelper oss og informerer oss, når vi er mer åpne.

Merk: del to av dette gjesteinnlegget kommer imorgen! Derfor må du huske å følge FruBeversHverdag @Facebook om du ikke allerede gjør det. 

Takk for at det som kom ut av meg, fikk komme ut av meg når jeg skrev dette innlegget.

Michael

Michael Stenshagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Michael stenhagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Jeg er en Transformative coach, forfatter, salgskatalysator, og foredragholder som for tiden er på Bali. Kommer tilbake til sommeren til Norge. Bare å ta kontakt for alle type spørsmål.
I fritiden driver jeg med trening, gymnastisk, surfing, kitesurfing, venner, stranden, etc. www.michaelstenhagen.com, for blogg og følge mitt nyhetsbrev. Facebookgruppen salg på din måte kan du søke opp om du er gründer eller vil bli. Søk på siden min på Facebook side Michael Stenhagen, om du vil følge mine facebook live.

Michael Stenshagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Michael Stenhagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.