Myke pakker VS harde pakker @FruBeversHverdag

Myke julegaver eller leker? [bortskjemte barn]

Høydepunktet for juleferien er over, Julenissen har vært på besøk og pakkene er pakket opp. Ribbe og pinnekjøtt er spist (opptil flere ganger) og guttene har allerede «klaget» over julegavene sine. Og det er nettopp det jeg vil snakke litt om, julegaver.

Julegaver til besvær – bakgrunnen for valget mitt om kun 1 leke-julegave

I år har jeg vært tydelig til familie og venner at guttene ikke skal svømme i leker etter julaften. Jeg har heller gått for myke, nyttige julegaver. Ting de faktisk trenger. (Vinterdresser, turanorakker, ordentlig hansker, pulksett osv) . Av oss fikk de en felles leke som alle var strålende fornøyde med. Siden jeg ordner gaver fra hele familien, sørget jeg for at de hver fikk 1 leke de virkelig ønsket seg fra ønskelisten sin. Samt at de fikk noen felles julegaver som PlusPlus kassen, Nintendo og brettspill. Utover det, fikk de faktisk bare et par leker hver fra øvrig familie. Det syns jeg var helt innenfor.

Min tankegang

Jeg tenker litt sånn: at det er  jeg har muligheten til å ønske meg praktiske gaver til dem. Når de blir større, vil deres ønsker bli oppfylt (i den grad det er mulig) til jul og bursdager. Dessuten husker jeg julaften fra ifjor med skrekk og gru. Pakkene var omtrent høyere enn selve juletreet, guttene gikk helt bananas og så knapt hva de fikk av leker. De rev av papiret på en, slang den fra seg og gikk løs på neste. Det var da jeg virkelig bestemte meg for å sette med foten. Jeg får heller være den kjipe mamma’n i julen.

Årets julegave @FruBeversHverdag

Årets julegave @FruBeversHverdag

Guttenes tankegang

Guttene på sin side, var ikke helt happy med å få bare klær og myke pakker. Jeg har prøvd å forklare de (uttalige ganger) at tenk heller på hvor heldige vi er, som har et fint hus, mat i kjøleskapet og masse leker i huset allerede. Tenk på de barna som ikke har det. Jeg er usikker på hvor mye det synker inn, men jeg føler det er på vei om ikke annet.

Konklusjon

Jeg tenker at jeg skal gjøre det samme neste jul også. For å ha overflod av leker, er det virkelig ingen grunn til. Misforstå meg rett, jeg forstår at guttene gjerne skulle hatt hele leketøyskatalogen under juletreet,  jeg husker selv fra liten og fikk myke pakker. Det var jo ikke det kuleste jeg visste. Jeg innrømmer det. Likevel velger jeg å tro at jeg var takknemlig for det jeg fikk.

Hva tenker du om praktiske VS upraktiske (leker)  julegaver eller gaver generelt?

Klem,

Linn 💙

 

 

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.