Når begynne med ukelønn?

Når begynne med ukepenger?

Her i huset har alle oppgaver. Ikke de størst oppgavene, men alle bidrar med å ta av egne tallkerkner etter måltider. Alle legger klærne sine i skittentøyskurven. Alle rydder stort sett opp leker etter lek. Jeg syns guttene er ganske flinke på dette. Verre med mamma’n og Pappa’n som stadig slenger fra seg en  genser eller bukse her og der. Til syvende og sist er det jeg som må rydde det likevel. Det viktigste for meg, er å lære at alle må bidra til fellesskapet.

Guttene er for egentlig små til å få ukepenger, syns jeg. Vi har i lang tid hatt belønningssystem for å sove i egne senger– og det har fungert veldig bra! Kort fortalt: Guttene satt med hver sin katalog fra lekebutikken, klippet ut og limte alle tingene de ønsket seg. Etter så så mange netter i egne senger, fikk de en belønning. For et par uker satt Sebastian og jeg og pratet om penger og tall. Han er nemlig veldig opptatt av tall og lurer hele tiden på hvor mye penger ting koster. Et spørsmål jeg ofte får er «er det masse penger, mamma»? For å (prøve) å lære de litt om penger, så gjorde vi om på belønningssystemet. Hver morgen utdeles det streker, hver strek er verdt 1 krone. Noen kvelder har de «sovekonkurranse» med naboene og da kanskje det deles ut noen ekstra streker. Hver lørdag regnes det sammen antal streker og ukelønnen utbetales. (Note to self: jeg må 1 kroner – for det er visstnok det som teller! Foreløpig. Nå prøver jeg å lære de verdien av hver mynt og at en 20 kroning er bedre enn 7 kronestykker. Det er ikke så lett å forstå gitt!)

Når begynne med ukelønn?

Når begynne med ukelønn?

Guttene ga det nye systemet tommel opp og det regnes ivrig hver morgen hvor mange streker man har. De har ikke de store ønskene eller sparer til det helt spesielle. Noen ganger går pengene på sparebøssen og andre ganger vil de kanskje kjøpe en is, godteri eller en liten leke.

Når begynte du med ukelønn? Forventer du at barnet bidrar? På hvilken måte? 

Håper lørdagskvelden blir fin!

Høstklem fra

Linn 💰

 

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Når begynne med ukepenger?

 1. Monica BJ

  Jeg husker selv at jeg fikk ukelønn. men om jeg fikk det før jeg va 8-9 veit jeg ikke.
  Foreløpig er mine for små, men om det er større ting vi gjør som rydde i hagen en dag/storreingjøring eller slikt, får de gjerne litt om de hjelper til, og så teller vi sammen.
  Men her også så tror de de har fått 3 penger når de egentlig har fått 3 tiere…
  Jeg forventer at de bidrar med det de kan klare mtp alderen. Type rydde opp leiker, sette skoa fint i gangen, og slikt =)

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Sånn tenker jeg også. Her må denogså henge jakken og sette sko på plass når de kommer inn. Etter hvert som de blir større vil de sikkert få andre oppgaver etter alder. De erganske ivrige etter å hjelpe til her. Som med å støvsuge.

   Jeg syns det er litt fascinerende at de tror det er mer, enda de ser 20 tallet på pengen. For de størst vet jo at 20 er mer enn 1. Men likevel tror de at de får mindre penger. Har du prøvd å forklare om bankkort? At det er der pengene er? Guttene trodde knapt på meg, da jeg sa jeg kunne gå i minibank (hva er minibank, mamma) å ta ut penger 💰

   Svar
   1. Monica bJ

    Nei, det har jeg ikke. Men ho har spurt noen ganger hvorfor jeg bruker et kort når de i butikken sier jeg må betale med penger 😛 Og forstår nok ikke det at det er «penger i kortet».

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.