Vannkopper // hvitvask

O. er blitt 2 uker og vannkopper har igjen, inntatt huset …

Oskar var kun 20 timer gammel da vannkopper og omgangssyken innvandrere huset sist. I helgen var det enda en storebror som haddde fått  «prikker». To prikkende på ryggen, men jeg var ikke i tvil. De røde prikkene med den lille blemmen i midten. Kort tid etterpå var det kommet enda to prikker. Da kvelden kom talte vi 11 prikker på storebror.

FruBeversHverdag // nyfødt, Oskar, barsel, svangerskap, preggo

FruBeversHverdag // nyfødt, Oskar, barsel, svangerskap, preggo

Han var ikke den eneste med prikker, Oskar hadde fått 2 han og. Dagen etter var det flere. Og nå er har han vannkopper over hele den lille kroppen. Det er visstnok sjeldent nyfødte får så mange prikker. Det eneste jeg fikk beskjed om, er at om han virker unormal, får feber eller unnviker fra rutinene sine (som vi enda ikke har så mange av, han er bare 15 dager gammel…) så måtte vi kontakte legevevakten.

Nå er det nesten sånn at vi håper sistemann også får vannkopper, så vi blir ferdige med det. Og akkurat i det jeg var ferdig med dette innlegget, ringte barnehagen å fortalte at sistemann også hadde fått noen vannkopper. Så da er vi forhåpentligvis snart ferdige med vannkopper og kan krysse ut en barnesykdom 🤞🏼

Har du hatt vannkopper? Hvor gammel var du?

Linn 👶🏻

Ps, Følg oss gjerne på Facebook  😊

 

 

 

 

Annonser

8 kommentarer til “O. er blitt 2 uker og vannkopper har igjen, inntatt huset …

 1. Magnhild

  Stakkars lille Oskar da, håper det går bra med ham.
  Jeg hadde vannkopper da jeg var 18 år, da var det epedemi på folkehøgskolen jeg gikk på, jeg var ganske syk.
  Ungene mine hadde vannkopper mens de gikk i barnehagen heldigvis.

  Svar
 2. Monica BJ

  Uff! Åssen går det mes nyfødt og vannkopper da?
  Jeg fikk det dessverre først i år, 25 år gammel og gravid. Aldri vært så sjuk i hele mitt liv, og aødri hatt så sterke smerter før! Heldigvis har ungene hatt det i barnehagealder 😊

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Ja, det der unnet jeg deg absolutt ikke Monica.
   Det kan være ganske skummelt det…
   de sa det på myfødtintensiven at man helst ikke skal utsettes for noe den første legeuken, fordi morsmelken ikke hadde kommet ordentlig i gang. Men trolig ble han smittet allerede dagen etter fødselen da førstemann fikk vannkopper her. Nå har de 3 minste vannkopper, alle sammen.

   Ja, like greit å få det i barnehagen 🤞🏼

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.