Fødsel @ Frubevershverdag preggo nyfødt barsel

Jeg var min egen jordmor … – O. er endelig født!

Jeg har vært så utrolig heldig å få oppleve nok en fødsel (nr 5 på under 9 år!)

FruBeversHverdag / fødsel / baby / barsel / nyfødt

FruBeversHverdag / fødsel / baby / barsel / nyfødt

Jeg har for første gang gått over terminen. Allerede uken før termin begynte jeg å bli utålmodig, så det har vært noen lange dager. Kroppen min har streiket og ikke spilt på lag dette svangerskapet, men kvelden før fødselen startet, fikk jeg en super massasje. Vi snakker sånn vond-god massasje. Med trykking på ømme punkter, knaing, tøying etc. Etterpå var jeg helt ferdig og merket at kroppen slappet skikkelig av. Jeg sovnet fort, raskt og dypt …

Jeg bråvåknet på natten og skjønte ikke hvorfor jeg ikke klarte å sovne igjen. Rier! Stod opp. Vekket Robert. Ringte bestefar som skulle komme å være sammen guttene. Ringte Veronica som skulle være her til bestefar kom. Og ringte Ullevål. 1, 5 min mellom riene. Veronica kom. Sykehuset ringte tilbake, de er usikre på om vi vil rekke frem. Skulle de sende en sykebil? Neida, vi kjører selv. Med streng beskjed om å ringe når vi var halvveis for å oppdatere status. God stemning i bilen. Helt til vi oppdager at motorveien er stengt. Omkjøring. Småveier. 60 km i timen. Kø! Bak en lastebil og flere andre biler, midt på natten… Hva er sjansen for det? Stemningen i bilen er fortsatt god. Musikk på full guffe, alt fra disco til Jan Teigen på radio. Tunnel stengt. Pokker da… Likevel vi rekker frem.

Droppet registrering/innsjekk, rett opp på fødestuen. Likevel gikk det 30 min før jeg ble undersøkt. Jordmor registrerte meg, fant frem utstyr osv. Nå stod jeg å trippet på gulvet og var egentlig klar til å bli ferdig. Samtidig ble jeg usikker på om det var det skulle skje. (Som om jeg egentlig var i tvil….) Jeg fikk fortalt fort hva jeg ønsket og hvordan jeg ønsket det. Ble undersøkt, 10 cm og klar beskjed; bare begynne å presse når jeg var klar! Ti pressrier og jeg tok imot Oskar helt selv! Mens jordmor og barnepleier stod å så på. Tørket av han, la han opp og klippet navlesnoren. For en magisk følelse! For en lykke!

FruBeversHverdag / fødsel / baby / barsel / nyfødt

FruBeversHverdag / fødsel / baby / barsel / nyfødt

Daniel (8,5 år), Sebatian (4 år), Jonathan (3 år) og Markus (2 år) er blitt storebrødre til bittelillebror Oskar!  💙

Det var nok en drømmefødsel og jeg er strålende fornøyd med egen innsats (om det er lov å si det…)

Hvordan var din(-e) fødselsopplevelse?

Linn 👶🏻🍼💙

 

 

 

 

Annonser

22 kommentarer til “Jeg var min egen jordmor … – O. er endelig født!

 1. Line Skori

  Det er en historie dere ikke kommer til å glemme.. Så koselig. Gratulere med nytt familie medlem 😁

  Da jeg fødte trodde jeg ikke jeg var i fødsel først og fikk beskjed på å ta paraset og legge meg.. Fikk ikke sove. Så ringte igjen etter noen timer.. Jordmor sto på sitt at jeg umulig kunne være i fødsel 4 uker før når jeg kunne snakke så klart med henne.. Men om jeg ville kunne jeg få komme på en sjekk likevel.. Da pappa ikke svarte på telefon. Tok jeg bikkja i bånd og gikk hjem til pappa. Den turen har aldri vært så lang før haha måtte stoppe pga smerter flere ganger.. Men tenkte bare jaja og gikk videre. Har jo hat vondt i bekken hele graviditeten. Da vi endelig kom til jordmor tok det ikke 2 sek nesten før hun konstaterer at jeg er i fødsel. 4 cm åpen. Og full fart med ambulanse til sykehuset. Også en dag jeg aldri vil glemme.. Haha gubben satt i andre enden av Norge (Svalbard) og visste ikke hvor han skulle gjøre av seg 🤣

  Kos dere med den lille nye og nyt det ❤️

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Oj! Såpass ja 👶🏻 Han gikk med andre ord glipp av fødselen han!
   Det var litt sånn her også, JM på sykehuset trodde ikke jeg var sååå klar, siden hun brukte så pang tid på å registrer meg osv. Sist fødsel droppet de de, for hun skjønte det.

   Tusen takk! Vi snuser på bittelillebror og nyter nyfødt tiden 💙
   Ha en fin dag!

   Svar
 2. Anniken van de Cappelle

  Ååååååååh Linn. Gledes tårer for deg her nå! Så godt å høre at fødsel gikk så bra tross spennende biltur til sykehuset!.. Du er flink til å skrive du, tok oss med inn i historien (jeg leste for mamma som er her) 🙂
  Kos dere masse masse med den fantastiske lille.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Tusen takk for så koselig tilbakemelding Anniken 💙

   Ja, det var litt av en biltur, med skikkelig karaoke/disco! Vi storkoser oss med lille O 👶🏻Håper alt avstår bra til med deg og den fine familien din også! Skal dere hjemover i sommer? Kanskje vi får til å ses? Det hadde vært koselig det! Stor klem til deg!

   Svar
 3. Louise

  Det er absloutt lov å si du er fornøyd med egeninnsatsen. Jordmor spurte om jeg vil kjenne og ta i mot, men jeg hadde mer enn nok med å presse😂
  Herlig historie og glad du rakk frem❤️

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.