Telt vs lavo [FruBeversHverdag]

Telt VS lavvo 🎪🏕 – fordeler & ulemper!

Om du har fulgt med på Facebook siden vår de siste dagene har du sett at jeg har vært på jakt etter telt eller lavvo. Jeg spurte også dere om hva dere hadde. Så tusen takk til dere alle som har delt bilder og erfaringer. Jeg har nå valgt!

Telt vs lavo [FruBeversHverdag]

Telt vs lavvo [FruBeversHverdag]

Telt VS lavvo

Jeg startet med å se på telt. Store, tunge telt. Er man mange, så må man naturlig nok ha et stort nok telt. Kanskje til og med sirkustelt 🤭 De fleste teltene jeg så på hadde to «soverom», ett i hver ende og med et oppholdsrom i midten. Praktisk på mange måter, men jeg liker at det skal være sosialt. Så jeg fikk øynene opp for lavvo. Så det ble Nordmarka 8-10 Camp lavvo. Jeg kjøpte også med bunnduken.

 

Slik jeg ser fordelene telt VS lavvo:

-Lavvo er enklere å sette opp og ta sammen, enn telt.
-Lavvo er mer sosialt, da alle sover og er sammen hele tiden.
-Lavvo veier kun ca 9 kilo med teltduken og plugger, teltene veier en god del mer.

-Lavvo kan ha ildovn i midten til både varme, matlaging og ikke minst hygge.

Ulempene er ikke mange, men det er en. Og det er for meg, at teltet og bunnduken ikke er helt tette. Så i prinsipp kan du få krypdyr inn. På den motsatte siden er det økt komfort ved å ha den. Den er også med på å minske kondisering og den har splitt, slik at du har mulighet til å brette den til siden når du for eksempel fyrer opp primus.

Telt vs lavo [FruBeversHverdag]

Telt vs lavvo [FruBeversHverdag]

Hva foretrekker du: telt eller lavvo? 

Klem,

Linn 💙

 

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Telt VS lavvo 🎪🏕 – fordeler & ulemper!

 1. nina

  ja takk begge deler. Vi har begge deler i hus. Lavo er å foretrekke på sommerens bilturer da den har bedre plass inne, blir mer luftig og romslig enn et telt. Vi har bodd i vanlig telt også, men blir da mer avhengig av å ha ting ute eller i bil om vi er mange på tur over lengre tid. I lavoen er det plass til å ha litt utstyr også. Ulempa med lavo kontra telt er at det er mer utstyr, så er en fordel at det ikke er så altfor langt fra allfarvei en skal campe. Går ikke på 3 timers tur med lavo på ryggen.

  Svar
   1. Nina

    Tja si det. Er No en stor bag med alt utstyret, så har vi innerduken i tillegg., samt bunnduk. Inni der er alt til selve lavvoen og tilsammen blir No det en stor sekk og det er mye vekt i seg sjøl. . I tillegg så skal en No bære soveposer, liggeunderlag og det en eventuelt skal ha med seg på tur. Kjører bilvei, så langt det går og så bærer vi no et stykke unna for å komme oss litt unna bilvei. Om det er en halvtimes gåtur, så går det fint, da går vi voksne eventuelt en tur ekstra eller to. Ungan klare å bære litt de og.

    Teltet vi har er lettvekt og god plass, ikke sånne hustelt m flere rom. Mer ordinært tur telt og det tar mindre plass og vekt enn lavvoen.

    Svar
    1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

     Aha!
     Da er jeg med. For de teltene jeg har sett på veier over dobbelt så mye som lavvoen med bunnduken. Noen veier faktisk over 20 kilo! Skjønte ikke helt hva dere har av tilleggsutstyr, jeg ☺️
     Vi har ikke noe annet tilleggsutstyr enn bunnduken og lavvo veie 9 kilo. Så for oss er det langt mer praktisk og den er mye enklere å ta opp/ned enn de store teltene.

     Her bærer guttene soveposene + liggerunderlag selv, resten bærer vi 😊

     Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.