FruBeversHverdag barnehagen #vibryross om miljøet - miljønett

#ViBryrOss ! Hvor mye bryr din barnehage seg om miljøet?

Idag ble jeg så glad da jeg hentet de 3 midterste guttene i barnehagen! Hvorfor? På grunn av dette miljønettet!

Jeg har lenge undret meg over hvorfor barnehagen sender hjem vått tøy i sånne hvite plastposer. Ikke særlig miljøvennlig og drit irriterende å bære hjem, spesielt når posene er tunge og du har 3-4 av de. Ikke håndtak og løvtynne, så ofte går det hull på de på veien hjem. Men nå har de skjønt det!

FruBeversHverdag barnehagen #vibryross om miljøet - miljønett

FruBeversHverdag barnehagen #vibryross om miljøet – miljønett

Idag hang det miljønett på plassene deres. Meningen er at disse skal brukes mellom hjemmet og barnehagen. Barnehagen sender hjem vått tøy etc i disse nettene og jeg vasker, tørker og sender tilbake i samme nettet.

Fakta: Nettene er laget av ikke-vevd polypropylen som regnes som det mest miljøvennlige på markedet idag. Det går i oppløsning etter 6 måneder – i motsetning til en plastpose som kan opptil 100 år å bryte ned. Det er vannavvisende, tåler kulde og ikke er giftig. Tåler maskincask på 30 grader.

FruBeversHverdag barnehagen #vibryross om miljøet - miljønett

FruBeversHverdag barnehagen #vibryross om miljøet – miljønett

Helt genialt spør du meg! Bare tenk på hvor mye unødvendig plast som brukes generelt! Har din barnehage innført miljønett? Om de ikke har det, så syns jeg du skal tipse de om dette og få innført det fort som bare det!

Tommel opp for barnehagen vår; den lille barnehagen med det store hjertet. Ikke bare for barna våre, men også miljøet vårt.

Klem,

Linn 🌍

 

 

 

 

 

Annonser

6 kommentarer til “#ViBryrOss ! Hvor mye bryr din barnehage seg om miljøet?

 1. Lappeteppet/ Anja Holt

  Dette er ett steg i riktig retning.

  Om man også kan få de som er så travle til å ta av seg skoa så man unngår skotrekkene vil man i tillegg til å spare miljø også spare samfunnet for sykepenger fordi man går ut og sklir -> knekker noe.

  Liker barnehagen din!

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Ja, ikke sant! De var tonne for skoposer i barnahegan en god stund og da hadde vi jo ikke annet valg enn å ta av oss, litt tvunget miljøtenkning er kanskje ikke så dumt!

   Jeg ble veldig glad da jeg oppdaget disse miljønettene. De er helt geniale. Vi har to stykker til hvert barn – så det hele tiden er ett på plassen deres og ett hjemme. Praktisk!

   Svar
 2. Monica BJ

  Barnehagen vår har ikke sånne delt ut, men jeg har et liknende nett som jeg bruker, sånn at i hvertfall jeg har gjort mitt for å bedre miljøet =)

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Det er smart! Mange flere burde følge dette eksempelet!

   Jeg bruker sekkene til guttene når jeg har med dresser, votter, luer, skift, flasker etc… X 3! Alt for mye å bære i hendene. Derfor er jeg så glad for disse! De er gedigne og jeg får lett plass til alle 3 sine klær i ett miljønett.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.