DIY påske-PINATA 🐣🪅💛 – mye enklere enn du tror!

Har du sett på videoen på Facebook siden vår,  så har du kanskje lurt på hva jeg driver med. Her får du svaret: jeg har laget 2 pinata til påskefesten vår! Da skal vi nemlig samle små og store venner til fest ute på terrasen.

Så lett lager du din egen pinata!

Å lage sin egen pinata er kanskje enklere enn du tror! Dessuten har du trolig alt du trenger hjemme allerede. Bakdelen er at det tar litt – men på den andre siden er det fint, om du vil ha hjelp av barna. For mine kan fort bli utålmodige, så det er fint at det deler seg opp helt naturlig.

Dette trenger du til 1 stykk pinata:

1 ballong

1 avis

mel & vann – en blanding du bare føler deg frem med. Jeg liker den best tykk.

fjær

hobbylim

DIY påske PINATA med FruBeversHverdag

DIY påske PINATA med FruBeversHverdag

Fremgangsmåte

Start med å blåse opp ballongen i ønsket størrelse. Lag lim blandingen med mel og vann. Jeg lager helt på feelingen og liker den litt tjukk. Riv opp passende størrelser på avisepapir. Dypp papirbitene i lim blandingen og fest på ballongen.

Det er litt grisete så jeg anbefaler å gjøre det på et bakeunderlag eller bruke en avis under.

DIY påske PINATA med FruBeversHverdag

DIY påske PINATA med FruBeversHverdag

Tålmodighetsprøven

Når ballongen er helt dekket av minst et par lag med avis, så skal den tørkes. Tørketiden er 24 timer. Men jeg halverte den ved å tørke på badet. Tips: Ha ballongen i en kopp og snu den med et par ganger. Da unngår du bulker i den.

DIY påske PINATA med FruBeversHverdag

DIY påske PINATA med FruBeversHverdag

Når ballongen er helt tørr og hard er den klar til å pyntes. Tidligere år har jeg malt den gul og satt på nebb til påskekylling. I år gikk jeg for en annen versjon og pyntet med fjær. Dette er også grisete men morsomt 🙂

DIY påske PINATA med FruBeversHverdag

DIY påske PINATA med FruBeversHverdag

Så må den tilbake til badet for å tørke over natten. Når den er helt tørket og pyntet med fjær, skjærer du et lite hull på toppen av ballongen og fyller med godis! Jeg brukte en silketråd til å henge den opp med.

Voila nå er påskepinataen din ferdig og klar til fest!

Hva gleder du deg mest til i påsken?

Klem,

Linn 💙

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.