DIY spisebord til pergola / uteområdet 🔨

Jeg skulle vært snekker, jeg. Eller rettere sagt møbelsnekker! Det hadde vært drømmen, det!

Drømmen blir til virkelighet

Pergolaen er nå på plass og jeg har virkelig forelsket meg i den flotte, lune uteplassen. Oskar er veldig glad i husken som henger der og den har han callet for sin, fra det øyeblikket han satt seg oppi første gang.

DIY spisebord til uteområdet // barnevennlig pergola [FruBeversHverdag]

DIY spisebord til uteområdet // barnevennlig pergola [FruBeversHverdag] Lekene kan tas ned ved behov. Ganske praktisk!

Like lenge som jeg har drømt om pergola, har jeg drømt om det gedigent, kvadratisk spisebord. I betong. Jeg innså at det fort ville by på problemer med tanke på vekt og dimensjonen jeg ønsket. Jeg var innom flere alternativer, men endte på tre-bord. Med samme konseptet som spisebordet vårt.

DIY spisebord til uteområdet // barnevennlig pergola [FruBeversHverdag]

DIY spisebord til uteområdet // barnevennlig pergola [FruBeversHverdag]

Bordet ble 160 x 160. Rammen er laget i 2*4. Så er det skrudd på en lekt inni, som selve bordplatene ligger på. Bordplatene er i 2*6. Bena er 4*4. Det er brukt 2 hjørnejern pr ben for å stive av. Planen er at det skal males når treverket har tørket godt. Med andre ord er bordet solid og tåler å bli danset på 😁

Jeg har også lært at det er viktig å forbore hull, for å unngå at treverket sprekker opp.

DIY spisebord til uteområdet // barnevennlig pergola [FruBeversHverdag]

DIY spisebord til uteområdet // barnevennlig pergola [FruBeversHverdag]

Done deal – nytt spisebord

Jeg er så fornøyd! Vi rakk ett måltid ute før regnet kom, men det funker. Og det er så god plass. Og jeg er veldig glad for at jeg gikk for kvadrat – for da er det lett å kommunisere med alle rundt bordet.

Nå sitter jeg å funderer på mitt neste #nyttprosjekt! Hva skal det bli?

God tirsdagsformiddag til deg!

Klem,

Linn 💙

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.