Markus update! Vi fikk DÅRLIGE NYHETER … @ Rikshospitalet

Dagen startet så fint, jeg hadde fått innvilget 1 døgn permisjon fra sykehuset og skulle hjem på overaskelsesbesøk til 3 storebrødre! Innen jeg hadde rukket å spise lunsj var de planene endret og dagen ble en av de aller tyngste dagene i mitt liv…

En av kirurgene som var med på operasjonen til Markus forrige onsdag ville snakke med meg. Isteden for den vanlige legevisitten på vaktrommet, ville de snakke med meg på et møterom. Sykepleieren til M var også med. Vi gikk inn på møterommet og han presenterer meg for den andre legen. En onkolog. I det han presenterer henne, så rekker jeg å tenke » dette lover ikke godt «! Dessverre fikk vi beskjeden jeg fryktet aller mest. Markus har noe som kalles for nevroblastom, en ondartet svulst. I Norge fødes det 60.000 barn årlig, 6 av disse blir diagnosert med nevroblastom.  Det vil si 0,01 % sjanse for å få denne sykdommen. Markus har den.

Jeg sitter der inne i det som føles som en evighet! Kanskje 20 minutter. Jeg stiller et eneste spørsmål: «er det kreft?» Ja svarte de. Etter dette får jeg ikke med meg noen ting. Jeg bare ser at munnene deres beveger seg. Alle tre ser på meg. Alt faller i grus, jeg klarer ikke å tenke. Ikke puste. Jeg ble kvalm. Kirurgen spør meg om jeg har forstått det han sier. Jeg nikker på hodet og sier ikke noe. Stirrer bare på han. Jeg løp ned på rommet mitt, prøvde å ringe Robert som ikke svarte. Ringte igjen og igjen. Ringte pappa og Pluto. Ringte Robert igjen og endelig svarer han. Det var ikke så mye jeg kunne fortelle han, jeg hadde jo tross alt ikke fått med meg annet enn at det var en kreftsvulst!

Kirurgene er rimelig sikre på at de har fått med seg hele svulsten under operasjonen, men ingen garantier kan gis. Derfor skal han undersøkes ytterligere. Idag har vår tapre lille nyfødte gutt fått en type kontrastvæske i kroppen, denne skal han ha til imorgen da han skal ta røntgen bilder på nytt. Dersom det viser seg at væsken fester seg til andre steder i kroppen kan det være spredning. Vi vil ikke få noe svar før onsdag. Altså 1 uke skal vi gå å vente!

Jeg vil bare advare dere alle mot å google dette, for å fortelle meg om sjanser og prognoser. Jeg har på forhånd bestemt meg for at jeg ønsket å skrive dette innlegget, men jeg orker ikke å høre om det ene eller det andre – jeg forholder meg KUN til det legene i Markus sitt team forteller oss.

Linn

4 dager etter operasjonen!

4 dager etter operasjonen!

 

 

 

15 kommentarer til “Markus update! Vi fikk DÅRLIGE NYHETER … @ Rikshospitalet

 1. Ida

  Forferdelig og lese! 🙁
  Sender dere alle mine varmeste tanker og medfølelse! <3
  Jeg har fulgt en gutt på 8år som fikk påvist denne kreften da han var 2 år gammel.

  Svar
 2. Anniken

  Kjære Linn,
  Åh dette var forferdelig å lese. Det dere fryktet aller mest.. en kjempetung tid bak dere og nå dette.
  Sender deg en kjempeklem og ønsker om at det ikke har spredt seg. Krysser alt for lille Markus ♡
  ♡jentet ditt♡

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Anniken! Jeg har helt glemt å svare deg igjen på mailen din. Beklager! Det går litt rundt for meg om dagen … Jam det var dette vi fryktet aller mest, nå er det bare venting til onsdag før vi får noe mer svar. Helt jævlig å gå så lenge i uvissheten! Takk for alle gode tanker 💙

   Svar
 3. Teresia

  Å jag ryser så i hela kroppen när jag läser detta. Vet hur det känns att få dåliga besked och när det dessutom gäller ens barn. Världen stannar upp. Allt tappar mening och du kippar efter luft. Det var så jag kände när vi fick svar om Tindra. Hon var inte ämnad för detta livet tyvärr men M är här och nu kommer läkarna göra allt i sin makt och lite till för honom. All styrka till er och känner du att du behöver ösa ur dig dina känslor finns jag här. Jag kan inte ta bort din rädsla, men jag kan lyssna och finnas där om du vill.
  Klem!

  Svar
 4. June

  Det er ingen som kan fortelle deg hvordan dette vil gå. Ingen statestikk, ingen prognose, ingen andre enn din sønn sin livsvilje.

  krysser fingre og tær for at din sønns vilje til livet, vilje til å kjempe er sterkere enn sykdommen.

  Svar
 5. Cathrine

  Å Linnmor 💕

  Dette var ikke noe gode nyheter, men samtidig så er det det. Nå har han jo gode sjanser siden det ble oppdaget. Var nok en grunn til at han hadde tarmproblemene. Uten den hadde kanskje ikke kulen blitt oppdaget før lenge. Så dere er heldige der💕

  God bedring til Markus. 💕 Og god klem til deg 💕

  Svar
 6. Andrea

  Med tårer i øynene og skjelvende hender jeg skriver nå! 😢 Kan ikke beskrive med ord hvor mye jeg føler med dere og hvor vondt jeg får av dere! Jeg krysser alt som krysses kan her i denne verden for at de har fått med seg alt av kulen, at det ikke er noe form.for spredning og at lille M blir kvitt dette for godt!💜 Ingen fortjener en slik start på livet! Lille M er en tapper og sterk liten gutt! Dere har så mange rundt dere som bryr seg og som ber og krysser alt for dere! Bruk alle rundt dere for det det er verdt! 💜 Tenker på dere 24/7!

  Svar
 7. Liv Judit

  Tårer triller på mitt kinn og mammahjertet blør for lille Markus! Men dette klarer legene å fikse det gjelder å være positive å kose og oppmuntre Lille Markus så mye som mulig! Vi krysser fingrer og tær på at legene fikk bort alt av svulsten!

  Vi har flinke leger i Norge som kan fikse mye så stol fullt på dem! <3

  Sender varme mamma klemmer til dere og vit at vi er mange som tenker på dere

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.