Granskuddsirup 🌲og løvetannsirup 🌼!

På skolen har 6 åringen lært både det ene og det andre. Forrige uke kom han hjem med mye granskudd han hadde plukket og lurte på om jeg hadde fått en oppskrift  på Mail enda. Vi laget granskudd sirup . Litt for tykk etter min smak, men god på smaken.

På jakt etter granskudd og løvetann

Vi hadde planen klar allerede for flere dager siden. I helgen skulle vi dra på jakt på skolen for å plukke enda flere granskudd og løvetann! For løvetann kan brukes til så mangt. Etter en varm, lang formiddag senere hadde vi funnet det vi kom for, sjekket ut den nye trehytta – som faktisk ble ferdig mens vi var der og lekt på lekeplassen.

Granskudd sirup og løvetann sirup in the making! [FruBeversHverdag]

Granskudd sirup og løvetann sirup in the making! [FruBeversHverdag]

Fremgangsmåten er den samme som med granskudd sirup:

Rens løvetannen godt. Det er kun den gule blomsten du skal ha. Har du med for mye grønt, blir smaken fort bitter. Ha i kjelen. Fyll på kaldt vann. Det skal såvidt dekke løvetannen. Ha gjerne i en sitron / appelsin i skiver. Jeg har i skrivende stund forsøkt meg på et raspet eple oppi. Kok opp under lokk.  La det småkoke på middels varme ca 30 minutter. Sil av. Bruk et tøystykke og press godt ut all saften. Mål opp mengden væske du har. Ha i sukker. (NB: 3 deler væske og 2 deler sukker) Men her er det smak og behag. Så du må smake deg frem. Smaker det ikke søtt nok, rør inn enda litt mer sukker og kok opp igjen. Kok opp blandingen og la det småkoke mens du rører innimellom. Når den har ønsket konsistens er den ferdig og klar til å helles på rene, varme glass/krukker. Ps, den vil tykne ørlitegrann til når den er helt avkjølt!

Granskudd sirup og løvetann sirup in the making! [FruBeversHverdag]

Granskudd sirup og løvetann sirup med hint av eple in the making! [FruBeversHverdag]

Sirupene kan brukes i te, på pannekaker, på is, til baking,  til spekemat/viltkjøtt… For å nevne noe. Kanskje du har noen andre spennende tips til hvor jeg kan bruke den? Løvetannsirup er faktisk veldig godt! Nå kan ikke jeg skryte på meg å ha spist mye løvetann, men jeg syns smaken er som løvetannen lukter. Om det gir mening?

 

Har du prøvd å lage din egen sirup?
Om ikke, prøv!

Klem,

Linn 💙

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.