[del 2 // fra Michael] Stresser du unødvendig? Føler du at du ikke strekker til?

Her kommer del 2 av gjesteinnlegget fra min tidligere kollega, Michael. Gikk du glipp av del 1 – kan du lese det her!

Livskraft, tanke og bevissthet, er det som gjør at vi har en opplevelse av livet. Bevisshet er det som gjør at jeg vet at jeg skriver til dere nå. Som legger merke til hvilke tanker jeg har, og som legger merke til at jeg skriver. Bevissthet og tanker går hånd i hånd. De er gjensidig avhengige. Tanker er kjøretøyet vårt for å ha en opplevelse i det hele tatt. Se på bevissthet som en spesialeffekt avdeling i en film. Når vi skrur opp volumet litt, føler vi spenning. Når vi skrur ned, føler vi at det skjer mindre i filmen. Alle de som jobber med spesialeffekter i denne filmen, er også oss.

Vi skaper alt innenfra

En projektor som bærer lyset for å skape noe på lerretet i kinosalen. Det som vises på lerretet er metaforen for våre tanker. Det som får det til å vises (lyset) er vår bevissthet.
Det som får projectoren til å funke i det hele tatt, er altså ledningen som er påkoblet elektrisitet, er altså energien bak livet. Man kan kalle det vårt kreative potensiale, livskraft, gud, hva du vil.
Som jeg sa innledningsvis, startet jeg med det filosofiske for å gi deg et bedre fundament på fortsettelsen, på hva stress egentlig er. Her kommer mer den praktiske delen.

Jeg går på trening her på Bali nesten hver morgen. Når jeg er på tredemølla, tenker jeg over hvordan dagen skal bli, hvilke møter jeg skal rekke, hva jeg skal skape, og hva jeg skal rekke. Det samme med dere. Dere har også en hektisk hverdag, hvor dere skal rekke mye noen dager. Hente barn i barnehagen, møte opp på skolen, aktiviteter på kvelden på skolen, osv, som foreldre.

Det jeg merket var jeg stresset meg selv, nettopp fordi jeg skal jo rekke alt, blir jeg stressa. Du vet den følelsen av å ha dårlig tid? Man får såvidt anledning til å nyte øyeblikkene. Det vi opplever her er tankene våres. Det er derfor lite rom for å være tilstede. Hodet skal hele tiden videre. Den måten å bruke sinnet på, er ikke slik vi er designet for å bruke sinnet på. Jeg merket tilslutt at jeg må slappe av. Når man tenker at man skal klare alt, føler vi det. Det er akkurat som vi prøver å presse inn noe i et skap, som allerede er full av klær. Dette går også utover kroppen vår, som kanskje hinter til at vi skal hvile nå, som vi overser. Kanskje. Hvis man ikke lytter til disse små signalene i hverdagen, blir ofte konsekvensene at man tvungent må ta lengre timeouts.

Michael Stenhagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Michael Stenhagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Vi sier til oss selv, at dagene våres er jo sånn, det er jo lett hvis man er singel, og ikke har barn. Det er ikke hvor mye man må gjøre og rekke jeg sikter til egentlig. Det er måten vi bruker sinnet vårt på. Vi skal hele tiden videre, og vi skal alltid fylle opp.

Istedenfor å roe ned, fyller vi opp mer. Nei, vær takknemlig når du kan ta deg en hvil, en ettermiddag med et glass vin, og hvis plutselig dagen blir helt åpen. Nyt det. Bruk dagen til noe annet. Kroppen trenger en hvil, mest pga hvordan vi bruker sinnet vårt. Bruker vi sinnet vårt mer optimalt, har vi mindre behov for å hvile. Det er egentlig sjelen vår som trenger å hvile. Fordi vi tenker så mye. Noen kompenserer det med vin, andre med god mat, massasje, en hemmelig hobby, osv. Vi ønsker bare å føle oss bra. Når sjelen hviler, sier kroppen ja takk. Mer av det, og derfor så sovner vi. Fordi kroppen har fått et etterlengtet behov for å hvile. Mange dager uten software oppdateringer på pcen, eller uten omstart.

Hva sier jeg egentlig her?

Håper at innlegget er nyttig for deg, at noe dukket opp i deg som var nytt. Det jeg sier er at det er en innenfra og ut forståelse av livet. Når vi er i hverdagen, kan det se ut som vi opplever det som kommer utenfra, også føler vi dette. Et eksempel. Vi føler ikke når barn leker og lager høye lyder. Vi føler tankene våres. Se på andre eksempler også. Trafikk for eksempel. Ikke bare ta mitt ord for
det. Det er øyeblikk hvor vi ikke bryr oss om høye lyder, og er dypt konsentrert, fokusert på det vi gjør eller på middagsselskapet når vi er dypt inne i en samtale, og tenker ikke på at barna leker. Det er øyeblikk hvor vi føler oss så bra at vi enser ikke trafikken. Det er et annet nivå av bevissthet jeg snakker om her. Dette er bevegelig, det skifter av seg selv.

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg kan jobbe på denne måten selv fordi det gjør meg mindre stressa. Det er et veldig godt liv. Jeg vet jeg har skapt dette selv men jeg synger i hjertet av at jeg kan jobbe på den måten som jeg gjør.

Takk for at det som kom ut av meg fikk komme ut av meg når jeg skrev dette innlegget.

Michael

Michael Stenshagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Michael Stenhagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Jeg er en Transformative coach, forfatter, salgskatalysator, og foredragholder som for tiden er på Bali. Kommer tilbake til sommeren til Norge. Bare å ta kontakt for alle type spørsmål.
I fritiden driver jeg med trening, gymnastisk, surfing, kitesurfing, venner, stranden, etc. www.michaelstenhagen.com, for blogg og følge mitt nyhetsbrev. Facebookgruppen salg på din måte kan du søke opp om du er gründer eller vil bli. Søk på siden min på Facebook Michael Stenhagen om du vil følge mine facebook live.

Michael Stenshagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Michael Stenhagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.