Kitchen failure! Hvorfor du IKKE skal jukse med oppskriften når du lager makroner!

Jeg får plutselig nye, briljante ideer! Syns jeg selv ihvertfall. Det kan være alt fra å ommøblere huset 2 timer til å bake Sara Bernard (langpanne med oppskrift)! Og jeg som er kjent for å ikke bake annet enn Toro 123 … Noen ideer slår bedre an i smaken. Du husker kanskje ostekaken du bare kan droppe å bake

Kitchen failure // makroner

Kitchen failure // makroner // de to eneste som så fine ut 🤭

Anyway, jeg fikk det for meg at jeg skulle bake makroner!  Av alle ting! Du vet, de små, runde og fargerike kakene Pascal er kjent for. Jeg liker ikke makroner en gang! Jeg syns de ser fine ut, men liker egentlig ikke smaken på dem. Etter å lett meg igjennom nærbutikken etter mandelmel, var jeg nær ved å gi opp prosjekt: makroner. Etter et raskt søk på Google fant jeg ut at jeg kunne skolde mandler og putte de i en blender. Så prosjekt: makroner var et steg nærmere!

Kitchen failure // makroner

Kitchen failure // makroner

Jeg brukte en helt vilkårlig oppskrift og hadde stålkontroll. Helt til de skulle sprutes ut på bakepapiret. Rundingene var (nesten) like store, men de fløt en del utover mens de stod å venter på inn i ovnen. Så det ble ganske stor forskjell på dem. Jeg må bare si at smaken var bra! Ifølge testpanelet smakte det bringebær slik det skulle.

Kitchen failure // makroner

Kitchen failure // makroner // hvem sa størrelsen hadde noe å si 😂

Etter guttene var i seng, kjørte jeg på med en runde til med makroner. Denne gangen skulle de være grønne. Og jeg fikk en strålende ide! (Igjen, syns JEG selv) og sprøytet de i muffinsformer. For da ville de vel holde sin fine og runde fasong, tenkte jeg. Som sagt, så gjort. Som følge av dette, tenkte jeg at de skulle stå litt lengre i ovnen, for å bli helt perfekte. Tenkte jeg. Poenget var bare at jeg glemte de fullstendig! For klokken ringte ikke. Den hadde jeg glemt å sette på… Man kan trygt si at dette ble en skikkelig kitchen failure! Ikke var de grønne en gang, mer (brente) lysebrune. Konklusjonen er at det lønner seg å følge oppskriften til punkt og prikke, ellers kan det fort ende opp med en Kitchen failure!

Kitchen failure // makroner

Kitchen failure // makroner

Har du prøvd å lage makroner før? Fikk du det til? Noen gode tips til hvordan jeg kan få de helt runde? 

Klem,

Linn

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer til “Kitchen failure! Hvorfor du IKKE skal jukse med oppskriften når du lager makroner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.