Barnas Oscar utdeling! «Belønningssystem» // barn – tommel opp eller tommel ned?

For litt siden skrev jeg et innlegg om barn og etterlyste tips for å få de til å sove natten igjennom igjen. Etter en lang sykdsomperiode har vi nemlig hatt litt utfordringer med å få de til å sove natten igjennom og i egne senger. Om de kommer inn til oss, så sovner de med en gang.

Tusen takk til dere! Jeg fikk flere gode tips av dere lesere. Her har jeg kombinert noen av de og laget følgene belønningssystem. De fikk hver sin BR katalog og fikk krysse ut at de hadde lyst på. Etterpå klippet jeg dette ut, limte på et stort ark og hang opp på ukeplanen vår. Hver morgen får guttene en strek om de har sovet hele natten i egen seng. Når de har 10 streker får de velge seg en av tingene de har på tavlen.

FruBeversHverdag // belønningssystem for barn

FruBeversHverdag // belønningssystem for barn

Foreløpig er det kun en som er i mål med sin første premie, men de andre nærmer seg. Det ble grønt slim, da de var utsolgt for blått som står på ønskelisten. Men jammen ga ikke de enda mer motivasjon, for her ville plutselig alle ha (mer) slim! Hver morgen er det stormende jubel og god stemning (dårlig om en av de da ikke har tilbragt hele natten i egen seng og ikke får strek)  når streker deles ut. Ofte er de også bortom å titter, peker og ombestemmer seg på hva de vil ha som første premie.

Det viktigste for meg, er at motivasjonen til guttene må være der og det er den virkelig nå. Siden de har valgt sine egne premier og vært veldig delaktige.

Har du noe form for «belønningssystem»? Hvordan? Tommel opp eller tommel ned for en slik ordning? 

Klem,

Linn 🏅

 

 

 

 

2 kommentarer til “Barnas Oscar utdeling! «Belønningssystem» // barn – tommel opp eller tommel ned?

  1. Lappeteppet/ Anja Holt

    Hos meg er det penger.

    Jentene fikk 50kr hver etter smømåking som de gjorde frivillig med smil. Dvs jeg sa ikke dere får 50 kr for å måke. Men: siden dere var så blide og hjelpsomme når vi skulle komme opp bakken med måking og strøing skal dere få dobbel ukelønn av mamma denne uken.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.