Vi har fått ENDA et familiemedlem! Guttene er i ekstase! ( selv om «noen» tror det er en mus )

Guttene og spesielt Daniel har i lang tid ønsket seg et kjæledyr. Før jeg fikk Daniel hadde jeg to katter. Daniel har hatt en kanin, LilleBlå (som døde brått) og en hund, Cindy (som vi solgte da Sebastian ble født) Vi har dermed noe kunnskap om dyr. Hund krever litt mer enn det vi har mulighet til nå, så det var utelukket. Fisk var uinteressant, (like greit, syns jeg og) og katt blir det samme som hund, krever litt for mye. Ikke like lett å reise fra den. Hvilket dyr skulle vi gå for? Guttene hadde mange «gode» forslag. De var alt fra snegler (!), edderkopp (whæææ!)  slanger (æsj!), «bæ» (Jonathans eneste forslag) hamster og hest! Hamster kunne være noe og Daniel ble super ivrig! Han har en klassekompis som hadde hatt hamster og syns det hørtes kult ut. Jeg kunne ingenting om hamster, så vi var innom dyrebutikken et par ganger for å høre litt, før vi bestemte oss. Daniel var mest opptatt av om de var våkne hele natten og om de hadde skarpe tenner. Etter nok en tur i butikken kjøpte vi!

image

Vårt nyeste tilskudd til familien er en liten dverg hamster. (mus, som Sebastian sier… De to mellomste er virkelig ikke gode på dyr 😂Jonathan tror stadi alle dyr heter BÆ!)I tradisjon tro, er det Daniel som bestemte navn. LilleLilly heter hun. Valget falt på en dverg hamster og ikke vanlig hamster, nettopp fordi disse ikke har så store tenner og biter ikke like hardt. Disse blir ikke stort større og forventes å leve i et par år. Dessuten går det fint å reise fra de noen dager, så lenge de har nok mat og vann.

image

Stor stas 🐭

Stor stas 🐭

Spennende med lilleLilly!

Spennende med lilleLilly!

På forhånd snakket vi mye om ansvaret med å ha et kjæledyr. At de må ha mat, vann og at buret skal rengjøres. At vi ikke må dytte til buret for da kan hun bli skremt og at det ikke er lov åpne buret uten at mamma er der. Jeg har stor tro på at guttene lærer noe om ansvar ved å ha er dyr! Har dere dyr? Fordeler / ulemper med dyr?

L 💙

 

4 kommentarer til “Vi har fått ENDA et familiemedlem! Guttene er i ekstase! ( selv om «noen» tror det er en mus )

  1. Marielle

    Leon har også fått hamster,men Sofie er veldig mye større enn den dere har. Angrer på valg av str for tenna er store og jeg måtte ta sprøyte etter å ha blitt bitt😂 men de er veldig søte😊

    Svar
    1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

      Jeg hørte det! Så moro! Men ikke at du måtte ta sprøyte etter bitt. Så tenna til en i dyrebutikken, det er relativt stor forskjell på LilleLilly i butikken. Vi ble anbefalt en dverg hamster nettopp fordi den har mindre tenner. Jeg er overrasket over at jeg faktisk syns den er ganske kul 🐭

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.