10 tips å gjøre under «lock down» ! Mens du er hjemme 🏡

For øyeblikket er vi utrolig mange som er hjemme med barn. Dagene kan fort bli lange om man ikke fyller de med produktive aktiviteter. Det aller første jeg syns er viktig å gjøre, er å skille mellom hverdag og helg. Av den enkle grunn at det skal være litt forandring. Og du vet hva man sier, forandringen fryder.

 

Her kommer våre 10 beste tips:

✏️Ha en rutine i hverdagen. Lag gjerne en timeplan over dagen. Der er ikke jeg helt, men jeg planlegger hverdagene og vi skal ha minst to timer ute hver dag.

✏️Her har vi «hjemmeførskole» og friminutt. Vi har en liten økt med å lese litt, en med aktivitetsbøker og tegning. Det var det jeg hadde hjemme, så da bruker vi det.

✏️Hver dag har vi også en praktisk aktivitet. Som for eksempel å bake eller lage mat sammen. (Noe sier meg at vi kommer til å bake maaange coockies fremover 😆)

Lock down Norge // corona pandemi @FruBeversHverdag

Lock down Norge // corona pandemi Lunsj på terrassen @FruBeversHverdag

✏️En annen ting som er viktig, er at selv om man ikke kan være sammen med familie og venner for øyeblikket, så kan man snakke sammen. FaceTime er genialt – ring en venn!

✏️Vær kreative sammen! Bruk det du allerede har hjemme. Vi lagde pingviner og svaner av kun papptallerkner! Lag silkeleire (oppskrift) eller trolldeig (oppskrift) . De få tingene du trenger, har du trolig hjemme allerede. Finn frem ark,  saks, lim, perler og vær kreativ!

✏️Rydd i skuffer og skap du aldri får ryddet i en hektisk hverdag! Få oversikten over hva du har, kast eller gi bort det du ikke har bruk for lenger.

✏️ Lag påskepynten. Her skal vi lage årets Pinata i løpet av uken. Vi må bare bli enige om hva vi skal (prøve) lage. Vi har også laget noen små dorullkaniner.

✏️ Lag hinderløype! Finn frem fotballskjeglene, skumgummimadrassen og lag en morsom løype! Om været er bra, lag den ute. Lag en «sykkelprøve». Eggløp, potetløp. Vær kreativ!

✏️Så frukt og grønnsakene nå! Så har du et koselig lite prosjekt å følge på kjøkkenbenken. 

✏️ Bruk naturen! Frisk luft er aldri feil – selv ikke i disse tider. Pakk sekken med kaffe og noe godt du allerede har bakt. Har du ikke skogen eller stranden i nærheten, bruk hagen. Grill på bålpannen, stek vafler ute, rydd opp rundt huset/hagen.

Og siden jeg er i godt humør, slenger jeg på et ekstra tips:

✏️Gjør et prosjekt hjemme! Enten det er et maleprosjekt du har tenkt på lenge eller et ommøbleringsprosjekt. Hva med å gjøre det nå? Selv holder vi på å male. Hver kveld når du guttene har lagt seg, maler vi en vegg. Etterpå er det alle lister og dørkarmer. Så der har vi myyye å fylle kveldene med 😅

Hva er ditt beste tips til å ha en tilnærmet normal hverdag for øyeblikket? God mandag til deg.

Klem – siden jeg er en «klemmer» og her er det innafor med en klem,

Linn 💙

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.