Når bør du så og når skal du plante ut? #kjøkkenhage!

Jeg har lyst på en stor kjøkkenhage i år også! Vi har hatt gulrot, poteter, mais, epler, solbær, bringebær, 2 typer jordbær, blåbær, rips, vannmelon, tomater og moreller, for å nevne noe. Bærbuskene står jo fra år til år, de skal bare pleies, så vokser de forhåpentligvis i år og. I år har jeg lyst på litt mer urter, jeg!

Jeg har selvsagt begynt å tenke på frøplanting. I slutten av mars er planen at jeg skal så frø i små minidrivhus inne og ha de stående inne til det er varmt // stort nok til å plantes ute. Er det en ting jeg har lært, så er det at jorden er viktig! Det er viktig med riktig og næringsrik jord. Bak på alle frøposer, står det når det bør plantes og om vanning. Så det er en relativt lett jobb. Jeg liker de små minidrivhusene fordi de er praktiske og søte å ha på kjøkkenbenken. Når frøene er sådd sprayer jeg over med med en spruteflaske vann. Temperaturen bær være 20-24 grader og gjerne lyst, men ikke i direkte sollys. Jeg merker drivhusene og pottene med innhold. Så er det bare å vente til det spirer og gror!

Kjøkkenhagen // mer kortreist og økologisk blir det ikke

Kjøkkenhagen // mer kortreist og økologisk blir det ikke // bildet fra vi plantet ut ifjor vår.

Husk å plante om til større potter etterhvert som det vokser. Da fyller du ny, næringsrik jord i en større potte, lager et hull i jorden og flytter forsiktig planten over. Husk å vanne godt.

Kjøkkenhagen // mer kortreist og økologisk blir det ikke

Kjøkkenhagen // mer kortreist og økologisk blir det ikke

Jeg har lyst til å prøve noe nytt i år, men vet jammen ikke hva! Har du noen gode forslag? Jeg prøver gjerne! Du husker kanskje at jeg (prøvde) å dyrke  vannmelon i fjor? Jeg prøver igjen i år 🍉

Skal du så noe i år? Hva? Forslag til urter jeg burde plante?

Klem,

Linn 🌱

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer til “Når bør du så og når skal du plante ut? #kjøkkenhage!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.