#barndomsminner: julebukk!

For noen dager siden spurte jeg dere om dere hadde tradisjon for å gå julebukk og hvordan dere gjorde det. Det var moro å lese hvor forskjellig man er vant til å ha det og når man gjør det.

Selv er jeg vant med at julebukk skal skje i romjulen og man kler seg ut som fjøsnisser. Når døren åpnes, synger julebukkene en sang. Er man heldig så får man en klementin, en pepperkake eller en godteri. Her vi bor har vi ikke hatt besøk av en eneste julebukk i de årene vi har bodd her. Noe jeg faktisk har savnet litt.

Julebukk tradisjonsjul @frubevershverdag
Julebukk tradisjonsjul @frubevershverdag

Jeg spurte om guttene ville være med å gå julebukk og forklarte konseptet for dem. Jeg tror jeg hadde dem på godteri! Vi kledde på oss de mest «nisette» klærne og øvde på på låven sitter Nissen! Denne sangen har jeg hørt de synge på i mange uker allerede, så de var mer enn klare!

Med oss var også to av nabobarna. Gjengen både sang og takket pent for godteri de fikk. De sang til og med bæ bæ lille lam! Det var veldig koselig å gjenoppleve tradisjonen fra min egne barndom og jeg håper vi har startet en ny tradisjon i nabolaget. For dette var hyggelig!

Har du gått eller tenkt å gå julebukk i år?

Klem,

Linn 🎅🏻

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.