HJELP:4 bilstoler hvorav 3 bakovervendte med isofix og 1 «vanlig» – trenger BILTIPS! ( helst igår ..)

HJELP! Idag gikk det opp for meg at jeg har et stort problem når det gjelder bil! Daniel og jeg var oppe på Møller bil for å bestille tid til å sette inn isofix fester foran i bilen min. For jeg tok det som en selvfølge at det gikk an. Det viste seg å ikke være tilfelle! Man kan visstnok ikke ettermontere isofix foran på min bil! ( en Touran ) Dette er heller ikke mulig på 2016 modeller. KRISEN var et faktum!

Jeg hadde altså en plan om å kjøre med Bittelillebror foran, Sebastian i bakovervent bilstol bak passasjersetet, Daniel i midten i vanlig fremovervendt setet og Jonathan bak førersetet i bakovervendt setet. Men den planen gikk ikke! Så nå lurer jeg på om det er noen som har en bil å anbefale meg? Eneste kriteriet jeg har, er at hele familien får plass! Vi har to biler, men litt kjipt å hele tiden kjøre hver vår bil når vi skal noe … Det er ifølge alle som «kan bil» ikke like lett med 3 bakovervendte seter OG 1 fremovervendt, med mindre jeg skal ha en j…- minibuss! Noe jeg overhodet ikke har lyst på! Føler den blir alt for stor for meg.. Dersom akkurat DU har noen tips – vær så snill å hjelp meg!

 

Vi trenger ny bil! Tips?

Vi trenger ny bil! Tips?

denne må byttes ut -til hva? Hjelp!

denne må byttes ut -til hva? Hjelp!

13 kommentarer til “HJELP:4 bilstoler hvorav 3 bakovervendte med isofix og 1 «vanlig» – trenger BILTIPS! ( helst igår ..)

  1. Susanne LH

    Om det er 3 bakovervendte og en beltestol du skal ha, så er Volvo xc90 et alternativ. Bakerste seterad er godkjent for beltestol, og vi har hatt 3 bakovervendte (besafe izi kid, besafe izi plus og concord reverso) i midtraden. Evt kan man skru av airbagen og ha et av barna fremme i en beltemontert stol.

    Men kan ikke du kjøpe en beltemontert base og ha i fremsetet til lillebror?

    Svar
    1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

      Er ikke det en vanlig 7 seter? Mtp bagasjeplassen? Får ikke noe tvillingvogn bak der om jeg har den som 7 seter. Ja, det er 3 bakovervendte stoler og en vanlig. For øyeblikket kjører jeg en 7 seter, men har jeg den som 7 seter har jeg ikke plass til noe vogn bak, ikke en enkelt vogn engang. Kjører en touran. Med Markus i forsetet. Men vi må ha en bil vi alle 6 kan få plass og en tvillingvogn.. Ser på en Chrystler fordi der er radene 2 – 2- 4 og det er romslig bagasjeplass til vogn etc. Det er ekstremt få biler som har plass til begge deler om jeg ikke skal gå for en mini buss og det er jeg lite keen på 🙂

      Svar
    1. Susanne LH

      Kan velge om du vil ha oppe 1 eller 2 seter bakers, og med bare et sete oppe er det god plass til vogn. Har fått in tfk twinner twist duo, emmaljunga edge og emmaljunga super viking med to sittedeler. Super vikingen har jeg fått inn i også med begge setene oppe.

      Svar
      1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

        Snakkr du om Volvo nå? Men er ikke det sånn «klappsete/flysetet»? Om jeg bare har et setet oppe (noe jeg må ha, for må ha bil til hele familien, 4 barn og to voksne. Har 3 som sitter i bakovervendte seter og Daniel som sitter i vanlig setet. Regner med at det ikke er isofix på det 6.og7. Setet helt bakerst, så da utgår Volvo og 😳 Kan ikke ha Daniel andre steder enn i midten mellom Sebastian og Jonathan som sitter i hvert sitt bakovervendte setet, Markus blir da den som må sitte på bakerste rad, men er klønete det og. Tror det blir en C.grand voyager. Den har seter 2 – 2 – 3, man kan gå igjennom alle seteradene og det er gooood bagasje plass.

        Svar
          1. Susanne LH

            Med 3 bakovervendte i baksetet, så må en gå inn bakluken ja.
            Eller så en bakovervendt fremme, og to bakovervendte ved siden av hverandre. Setene ligger nede i gulvet til vanlig, men når man slår de opp, så er det fullgode seter.
            Og bakerste rad er godkjent for beltestol.
            Vi venter nr 4 nå, så da blir det izi plus i midten, Concord reverso bak passasjersetet og beltestol ved siden av og bak. Evt, begge beltestolene på bakerste rad. Ommøblerer litt etter behov 🙂 Kan også bli 3 bakovervendte i midtraden, pluss beltestol fremme til hverdags når ikke alle er med, og beltestolen på bakerste rad når vi må ha med pappaen i huset også.

          2. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

            Er det isofix i alle tre baksetene? Bruker ikke å være isofix i midten og foran? Syns det er så klønete å bruke bakluken for å komme inn i bilen og når jeg har søskenvognen der så er det knapt plass for den som sitter bakerst, å komme seg inn. Har en wv touran nå, 7 seter og det er samme opplegget. Så det funker ikke for oss. Våre 3 som sitter i bakovervendt stoler er så små, så de kommer til å sitte sånn en god stund til – så det er ikke noe alternativ å få de ut av de stolene enda😳 Gratulerer med 4.mann! Så koselig! Når er termin?

  2. Siri

    Du husker kanskje hva jeg kjørte rundt i en good stund? 😉 Caravelle 9 seter. 👍 Var ikke så fan av den i staten, men elsket den etter kort tid! Nå kjører jeg Volvo XC90 med 7 seter. Det kan vel funke for dere også? 😊

    Svar
    1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

      Bilen min er en 7 seter, men om jeg har den som det (7) vil jeg ikke ha plass til vognen. Bittelillebror og Jonathan må ha vogn. Dessuten er det klønete å komme til den bakerste raden med seter for Daniel som må sitte der og jeg kan ikke ha en av de bakovervendte setene bak der heller, for jeg kommer jo ikke til for å sette de inn. Spesielt ikke om det er en vogn i bagasjerommet ved siden av. Så en vanlig 7 seter person bil er nesten utelukket. Var å tittet på en stor Carvelle idag, men det er skrekken min! Den er jo sååå stor! Tror aldri jeg vil bli vant til å kjøre en sååå stor bil! Ble du glad i den altså? Den har du ihvertfall GOD plass i! Ikke lett dette altså …

      Svar
    2. Susanne LH

      Er volvo ja 🙂

      Eneste bilen jeg kunne byttet den ut med (kanskje) er vw multivan, men den ligger laaangt over vårt budsjett.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.