#Roadtrip! Vi har ikke en gang kommet frem og vi måtte innom legevakten!

Vi har hatt en miniferie hos tante Nina på Hafjell. (Roadtrip med barn i varebil 😁)
På veien opp stoppet vi for å handle litt. 6 åringen klødde litt og lurte på om han hadde noe i hodet. En rask titt og jeg oppdaget at det var en flått!

Flått er IKKE flott

Skrekk og gru! Jeg durte avgårde til nærmeste apotek som heldigvis lå 1 minutt å kjøre fra der vi var. Pinsett og den kom ut. Hele flåtten. Den var sprell levende. Tråkket på den og var helt sikker på at den var død. Inn igjen på apoteket for å kjøpe noe å desinfisere med. Tenkte meg om, farmasøyten kunne kanskje svare på om det så greit ut. Hun henviste til legen rett rundt hjørnet. Ti minutter senere var jeg tilbake på apoteket med resept på 14 dager antibioka kur.

Flått er ikke flott! [ FruBevershverdag]

Flått er ikke flott! [ FruBevershverdag]

For en start på ferien … Heldigvis ser bittet bedre ut og medisinen går ned 🤞🏼Dagens viktige oppfordring: sjekk barna og deg selv om du har vært i skogen!

Har du blitt bitt av flått før?

 

Klem,

Linn 💙

 

Ps! Om du har lyst til å se mer av hverdagen vår eller være med oss ut på en og annen tur, (opptur, nedtur eller bærtur 😂) følg oss gjerne på FruBeversHverdag på Facebook 😍

 

 

 

2 kommentarer til “#Roadtrip! Vi har ikke en gang kommet frem og vi måtte innom legevakten!

  1. Mona Iren

    Å huttetu. Jeg var ikke klar over at man burde dra til legen med flåttbitt. Vet jo at noen kan bli veldig syke av det . Men selv om du fikk hele flåtten levende ut . Lege uansett altså? Kjekt å vite.
    Jeg har heldigvis aldri fått flåttbitt.

    Svar
    1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

      Nei, jeg tror ikke du trenger å dra til lege uansett. Men det var så mye rødt og jeg så antydningen til den ringen rundt bittet. Derfor jeg spurte farmasøyten. Som videresendte oss til legen.
      Aldri fått det selv heller. Så har null erfaring med det. Men lenge du ikke er rød eller ser antydning til ringen (som vistnok er kjennetegn på at noe kan være alvorlig) så trenger du ikke å dra til lege.

      Så lærte jeg at man bør brenne flåtten. For den kan ha opptil 100 (!!) egg 😱
      God sommer videre til deg!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.