Livsbalanse 💙 [gjesteinnlegg fra Michael Stenhagen]

[Gjesteinnlegg]

Michael Stenhagen er en tidligere kollega og venn.
Han har skrevet gjesteinnlegg her tidligere. Denne gangen skriver han om livsbalanse.

Jobb livsbalanse

Det er ikke alltid lett Ä vite, nÄr man skal leve og nÄr man skal jobbe. Vi er alle oppe i hodene vÄres til tider, og hverdagen strekker ikke til.
Det er derfor viktig Ă„ prioritere seg selv, men hvordan gjĂžr vi det?

Du har hÞrt det kjente uttrykket at pÄ flyet ved nÞdstilfelle, trer man pÄ oksygenmasken pÄ seg selv fÞrst, fÞr man hjelper andre. Samme gjelder nÄr man behandler livet og seg selv. Tro dette siden man Þnsker Ä leve og lede livet sitt bÊrekraftig.

De fleste av oss mennesker har en indre visdom, som vi ikke lytter til alltid. Som blir omtĂ„ket av vĂ„res ellers travle tanker om alt mulig. Denne visdommen kan si: “NĂ„ bĂžr du kanskje ta deg frisk luft. Eller nĂ„ bĂžr du kanskje ta deg litt mat”. Noen ganger er det sunn fornuft som styrer, men ofte ikke. Fordi hjernen vĂ„r Ăžnsker Ă„ pushe ting igjennom, og fĂ„r oss til Ă„ gjĂžre alt selv, istedenfor Ă„ lytte til vĂ„rt dypere selv. Som ikke har med hjernen Ă„ gjĂžre.

Som for eksempel kan det vÊre bra Ä leve litt ogsÄ i hverdagen. Til og med pÄ jobb, hvor vi ellers noen av oss jobber nonstop. Hvordan kan jeg ikke jobbe nonstop, spÞr du meg kanskje da. Selv de digitale nomadene jeg mÞtte pÄ Bali, de jobbet ofte nonstop, uten pauser en hel dag. Det er ikke sunt, og det er noe jeg tror egentlig alle vet innerst inne.
Kanskje vi skal roe ned mer. Vi kan komme for sent til noe, og vi kan droppe noe annet. Men oppe i huet vÄrt, skal vi rekke alt og delta pÄ alt. Vi lÊrer dette ogsÄ bort til ungene vÄres.

Det jeg prĂžver Ă„ fĂ„ frem i denne posten er at vi har alle visdom, og nĂ„r vi lytter til den og stoler pĂ„ den, gjĂžr vi det bedre i livet. Visdommen fremtrer enklere nĂ„r vi roer ned, og nĂ„r vi ikke tar livet sĂ„ seriĂžst. Det er forskjell pĂ„ Ă„ se og Se. Beste metaforen min pĂ„ dette er nĂ„r det er en tĂ„kete vei. Hvor godt ser vi egentlig, og hvor egnet er vi for Ă„ ta gode beslutninger da? VĂ„r egen tilstand kan vĂŠre tĂ„kete av og til, og vi kan fĂžle oss stresset. NĂ„r vi “ser” dĂ„rligere, er ikke et tegn pĂ„ at vi fortsetter i den retningen. Det er et tydelig tegn pĂ„ Ă„ ta et steg tilbake.

Livsbalanse pÄ jobb - Michael Stenhagen

Livsbalanse pĂ„ jobb – Michael Stenhagen

NĂ„r vi venter litt, fĂžler vi oss bedre, og vi kan tenke klarere. Derfor kan vi ogsĂ„ se muligheter lettere. Samme med bedriftsledere og grĂŒndere. NĂ„r vi venter litt, kan vi se pĂ„ utfordringen pĂ„ nytt, og dermed ha ferske tanker om det. Ofte forandrer det seg det man sĂ„ pĂ„ som et problem, fordi vi bruker tiden til hjelp. Problemet var det samme, men det som egentlig forandret seg var vĂ„r egen tilstand. Vi har nĂ„ en lĂžsning, fordi vi ga det tid. Jeg, vet for noen er dette Ă„penbart, nĂ„r de leser dette. Ofte er det noe helt annet vi gjĂžr i praksis. Vi er bare mennesker.

Derfor nÄr vi tar oss tid til Ä faktisk ha balanse, ta et glass vin i hverdagen, ta seg tid til Ä trene fÞr jobb, eller ta en kaffe med en god venn midt pÄ dagen kan vi fÞle oss bedre. Mange av oss har kanskje ikke mulighet til dette, pÄ grunn av rammene jobben har. Derfor er det enkle tips jeg har til dette ogsÄ, som Ä legge merke til hvordan tilstanden vÄr forandrer seg i lÞpet av en dag. NÄr vi fÞler oss sterk pÄ jobb, er det beste tidspunktet for Ä se pÄ hvordan vi kan endre rammene. Snakke med sjefen, osv.
Bli inspirert og fÄ ny giv. Det er derfor motsatt enn det vi ofte tenker. Vi har mer energi nÄr vi tar vare pÄ oss selv i fÞrste rekke. Noen ganger gÄr det ikke, og sÄnn er livet av og til. Jeg peker mot de gangene vi kan gjÞre ting annerledes. Hvor vi ser en mulighet for Ä prioritere oss selv fÞrst. Hvor vi setter oss selv fÞrst. Hvor vi velger Ä gjÞre noe annet for Ä fylle pÄ.

La deg bli overrasket over livet. FÞl deg mer frem. NÄr vi tenker at vi skal jobbe mer, er ofte svaret at vi skal ta et steg tilbake. Ta livet vÄrt tilbake igjen, og dermed ta bedre vare pÄ oss selv. Bli sterk ved Ä se hvordan menneskets tilstand fungerer.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale. Om kort tid kommer jeg med et innlegg om dagens situasjon, corona-pandemien. FĂ„ det med deg!

-Michael Stenhagen

Du finner meg pÄ min hjemmeside, Michael Stenhagen!

Michael Stenshagen gjesteinnlegg for @FruBeversHverdag

Vinn coaching timer @FruBeversHverdag // Michael Stenhagen

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for Ă„ redusere spam. LĂŠr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.