Til ettertanke! Dropp julegavene! [julehysteriet]

I disse (snart) stressende dagene. Dagene da vi løper fortvilet rundt i alle butikkene, bare for å røske med oss tilfeldige julegaver til hele familien og hele vennekretsen. Dagene vi bruker enorme summer på julegaver.

Julehysteriet – stress ned!

I fjor slo det meg plutselig. Dette julehysteriet. Er det verdt det? Selv må jeg innrømme at jeg liker å finne julegaver (eller andre gaver). Jeg begynner gjerne i god tid også, for nøkkelen er å ikke stresse. Det er tanke bak hver pakke. Jeg syns det er koselig å finne den perfekte julegaven til en venninne. Samtidig ser jeg at for mange er det å finne julegaver utelukkende forbundet med stress.

En ordentlig julegave fremfor mange «jallaleker»

I år har jeg planer om å innføre noe nytt hva gjelder julegaver. De skal kun få en ordentlig lekegave. Fremfor å få en haug med ting de ikke trenger, som en haug med leker. Guttene skal som vanlig få sette opp sine ønskelister. (For å ønske seg er helt innenfor, det er ikke dermed sagt man får likevel!) Vi bruker å gå i lekebutikken, ta med en katalog hjem til hver av de. De klipper ut alle tingene de ønsker seg og vi limer de på hver sine ark. Da får jeg lett oversikten over deres ønsker. Av erfaring vet jeg at familien alltid spør meg hva guttene ønsker seg / trenger. Foruten den ene leken de skal få, er det kun praktiske gaver som gjelder. Et par av de har nylig fått/arvet nye senger og ønsker seg nye, gode madrasser. Et par andre trenger nye vinterdresser. Alle ønsker seg gode hodelykter som vi kan bruke når vi er ute. Kanskje nye ski også. (Må se om de fortsatt passer fra tidligere år) og ski kitt til Nordic caben vår.

Julegavehysteri - stress ned!

Julegavehysteri – stress ned!

Førjulstiden handler om så mye mer enn julegaver og stress. Jeg ønsker ikke at mine barn skal forbinde førjulstiden med det. Jeg vil heller at de skal lære seg noe viktig. At ikke alle barn har det så godt som dem. At noen kanskje ikke får noen julegaver i det hele tatt. Derfor skal vi også i år gi bort julegaver til et par av de barna. Julen handler tross alt om i gi 💙

Dropp julegavene til de voksne

I vår etterhvert store familie, ble vi enige om at kun barna får julegaver. Ikke vi voksne. Vi hadde noen år hvor vi alle samlet oss i romjulen og gikk ut å spiste middag. Det var veldig koselig. Dessverre var det ikke så lett å finne en restaurant som var åpen i romjulen med plass til oss alle, så vi droppet det. Da er det plutselig ikke snakk om å sååå mange julegaver.

Hvem kjøper du julegaver til? Hele familien? Alle venner, eller bare de nærmeste? Hva med barnas venner?

God dag videre til deg og husk: ikke stress! Jul blir det uansett.

Klem,

Linn 💙

 

 

 

 

2 kommentarer til “Til ettertanke! Dropp julegavene! [julehysteriet]

  1. Skogfruen

    Åh, så godt å lese! Ja, jeg er helt enig med deg. Julehysteri er en uting. Jeg tenker jeg går for god gammel skikk i år. Om det ikke er ferdig før lussinott, så blir det ikke noe. 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.