Lanterfest med Steinerskolen @FruBeversHverdag // sol, måne og stjerne kaker

Hvordan bake noe du aldri har bakt, smakt eller vet hvordan skal se ut?

Jeg sa ja til å bake en kake i anledning Lanternefesten skolen tidligere denne uken. Som urutinert Steinerskole-mamma, visste jeg ikke at det betydde en spesiell kake. Jeg som tenkte jeg kunne smelle sammen med sjokoladekake eller bake en haug med muffins. Neida, det måtte være sol, måne og stjerne kaker! Som om jeg visste hva det betydde. Jeg fikk tilsendt en oppskrift som ikke var helt utfyllende, syns jeg. Mer av den typen «2 kopper sukker og litt salt».

 

Jeg visste verken hvordan de skulle smake, eller hvordan de skulle se ut. Bare at den oppskriften jeg hadde fått var beregnet til ca 30 kaker. Eller kjeks, som jeg ville kalt dem. Et raskt søk på Google og jeg skjønte fort jeg kunne bruke pepperkakeformer til sol og stjerne. Månen tenkte jeg bare å skjære ut. Yes! Dette fikser jeg lett, tenkte jeg.

Lanterfest med Steinerskolen @FruBeversHverdag // sol, måne og stjerne kaker

Lanterfest med Steinerskolen @FruBeversHverdag // sol, måne og stjerne kaker

Noe som ikke stemte og hvor ble det av månen

Jeg skjønte det var noe som ikke stemte da jeg kun fikk 12 kaker på oppskriften. Så da måtte jeg lage en porsjon til. Mine ble da tydeligvis dobbelt så store som de egentlig skulle være. Dessuten ble jeg litt ivrig, så jeg glemte alle måne-kakene ….

Personlig syns jeg de ble alt for søte. Men dagen etter mens jeg ventet  på han på skolen, banken det på vinduet og en søt liten jente stod der. «Var det du som bakte de sol og stjerne kakene? For stjernekaken var skikkelig god, men solkaken var litt myk i midten» Så smilte hun og gikk videre. Neste gang, nailer jeg alle kakene 🤞🏼

Er du glad i å bake?

Klem,

Linn 💙

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Hvordan bake noe du aldri har bakt, smakt eller vet hvordan skal se ut?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.