Happy campers! Kano//teltur med små barn forberedelser

Kano – og 🏕 tur med baby O. (1 år) og resten av gjengen! [part 1, forberedelser]

Siden vi bestemte oss tidliger i sommer, har jeg gledet meg som et barn til denne turen! De tre mellomste guttene og jeg har øvd oss på å sove i telt i hagen og vi har sovet ute på terrassen under åpen himmel flere netter.

Vi reiser ikke akkurat lett!

Å pakke til hele gjengen er en dagsjobb! Minst. For å ha lettere oversikt, pakket jeg tursekkene til guttene. Med skiftetøy, badeshorts, håndklæ, drikkeflasker, litt snacks og det viktigste: en kosebamse. Sånn pakket vi: 4 sekker, en til hver gutt. Jeg pakket 1 gedigen (vanntett) bag med alle soveposene våre.  Alle liggeunderlag, puter,  førstehjelpsmappen, stormkjøkken, bleier, håndklær til oss ++ i 1 kjempestor sekk! 2 telt. 1 kjølebag stappfull av drikke og to ferdiglagde måltider (lunsj og middag). 1 ekstra sekk med kaffe, godteri, og diverse ting. Det så ut som vi skulle flytte! Og vi skulle være borte bare ett døgn! 1 sekk med ekstra klær til oss.

Happy campers! Kano//teltur med små barn forberedelser

Happy campers! Kano//teltur med små barn forberedelser

Kanotur med Oskar og 4 andre barn som aldri har sett en kano før… (og en mamma som aldri har padlet en kano 😆)

… betydde noen utfordringer. En av guttene var mest redd for å drukne og ville helst bli hjemme. En annen lurte veldig på hvor stor kanoen var. Min største utfordring var hvordan jeg skulle ha Oskar mens vi padlet. Jeg snakket med de som hadde peiling på det og de anbefalte meg å ha han oppe litt baggasje, mellom bena. Og legg til at jeg heller aldri har padlet en kano. Men det gikk veldig fint, jeg ammet han i søvn med en gang vi kom i kanoen og han sov nesten hele turen (2 timer) på gulvet mellom bena mine.

Happy campers! Kano//teltur med små barn forberedelser

Happy campers! Kano//teltur med små barn forberedelser

Ut på tur – aldri sur!

Det viktigste når man skal på tur, er å huske på det gode humøret. Og en god dose tålmodighet. Da kommer man langt. Guttene var ikke helt klar over hva det ville si å dra på kano/teltur, rett før vi dro spurte en av dem «er det svømmebasseng der, mamma». Så en gode ide er å forberede barna på hva som venter. Der gjorde nok jeg en dårlig jobb 😜

 

Har du vært på kanotur før? Har du noen gode tips til meg, til neste kanotur? For dette skal vi definitivt gjøre igjen!

Klem,

Linn 🚣🏽‍♀️

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Kano – og 🏕 tur med baby O. (1 år) og resten av gjengen! [part 1, forberedelser]

 1. Gørild S. Ulriksen

  Hei hei!
  Så artig😃Vi har vært på mange kanoturer, og et lurt tips er en dobbel åre til far (eller mor)/til den som sitter bak i kanoen. Da kan den andre voksne lettere følge med på alle de små, og bistå der det trengs😀
  Hos oss er det far som padler, og mor sitter foran og strikker😅😅

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Hei Gørild!
   Takk for tips! Jeg er helt uerfaren på kanoer, så alle tips kommer godt med!
   Vi padlet 3 kanoer ( 3 voksne og 5 barn) så jeg hadde to barn i «min». Oskar sovnet og lå mellom bena mine, så det gikk overraskende greit med han. Litt mer utfordring med han andre, som vekslet mellom å padle litt og henge over for å se i vannet 😁

   Ha ha! Så bra fordeling! Jeg var så redd jeg skulle bli superstøl etter en meget uvant bevegelse i padlingen – men det ble jeg heldigvis ikke og returen dagen etterpå gikk fint.
   En ting er sikkert, dette skal vi gjøre igjen!
   For alle sammen syns det var veldig moro!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.