BARNEKREFT // Nevroblastom

#TB: barnekreft og en Ape! [minneboksen]

Igår kveld lette jeg etter noe oppe og kom over boksen hvor alle minnene fra  ukene på Rikshospitalet og da Markus ble født med kreft.

BARNEKREFT // Nevroblastom

BARNEKREFT // Nevroblastom // boksen med de små, viktige minnene fra Rikshospitalet

På et lite øyeblikk var jeg tilbake til dagen jeg fikk dårlig nyheter og beskjed om at min nyfødte sønn hadde kreft. Jeg ble sittende å lese alle de koselige kortene og hilsnene vi fikk, alle som heiet på oss. Rasmus bamsen alle barn som opereres får etter oppvåkningen av narkosen. Den lilla kluten han hadde over ansiktet, fordi han ikke likte lyset noe særlig. Smokken han hadde fordi han ikke fikk pupp. De gule vottene han hadde på hendene fordi han hele tiden var så kald.

BARNEKREFT // Nevroblastom

BARNEKREFT // Nevroblastom

Et av disse kortene overasket meg så positivt. Det kom nemlig fra en annen liten pasient som også tilbragte en uke sammen med oss på vaktrommet. Sammen med kortet lå denne apa. Bamsen Markus er så glad i den dag idag. Apa er alltid med i sengen og ofte med ut for å sykle eller leke ute. Han husker naturlig nok ikke at han fikk denne, men jeg har fortalt han flere ganger om da han fikk den og hvem han fikk den av.

BARNEKREFT // Nevroblastom

BARNEKREFT // Nevroblastom

Har du en minneboks av noen slag? Kanskje noe du har tatt vare på fra egen barndom?

Klem,

Linn 💙

 

 

 

 

 

 

Annonser

6 kommentarer til “#TB: barnekreft og en Ape! [minneboksen]

 1. Linda Hagen

  Har masser rart av gamle kort og brev og tegninger ogsånn., og ting barna har laget. Koselig å ta vare på.
  Så koselig at ha fikk en sånn bamse <3
  Det må ha vært tøft å få den beskjeden at barnet er født med kreft. og å operer en så liten kropp… Det må ha vært en vanskelig tid. Guttene deres er heldige som har dere 🙂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Det var helt ubeskrivelig, å få beskjeden om at han hadde kreft og måtte opereres… 13 dager gammel ble han kreftoperert!

   Det er koselig å ta vare på sånne minner. Selv om de er vonde. Jeg tror jeg har vært flink til å ta vare på minner fra guttene opp igjennom årene. De har hver sine boks (myyye større enn denne altså) med tegninger, kort, bursdagskroner og diverse pynt de har laget. Jeg syns det er veldig koselig å ha altså 💙

   Svar
 2. Katinka

  Eh… Ja… Har iallefall tatt vare på minnene. Litt her og litt der. Nå har jeg noen oppsamlingskasser som jeg putter oppi minner etterhvert som de dukker opp. Men har ikke noe godt system. 😂
  Storkfrøken har forresten to bamser som jeg kjøpte i Århus den gangen jeg var der og «laget» henne. I ettertid har jeg kjøpt liknende bamser til guttene. De er veldig kjære og populære. Er med overalt.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Så lenge har alt på ett sted (eller putter minner oppi) så har du jo kontroll da!
   Så koselig med sånne gode bamser som er med overalt! Jeg hadde en sånn selv, jeg. Som jeg eeelsket! Han var med meg i mange år, før han rett og slett ramlet fra hverandre. For han var blir kost ihjel 💙

   Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Det tror jeg absolutt de vil!
   Guttene har hver sine store kasser jeg putter mye av det de lager typ til påskepynt, Halloween etc. Og tegninger. Bursdagskronene deres. Masse ting jeg selv hadde satt pris på å se igjen.
   Håper at de, selv som gutter, vil synes det er moro å se når de blir voksne.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.