Medisinskapet har fått påfyll

Har du kontroll på medisinskapet ditt? Om ikke så ta en titt!

Forrige helg var jeg skikkelig uheldig å brant meg på et stekebrett som jeg nettopp hadde tatt ut av ovnen. Et bittelite øyeblikk var jeg uoppmerksom fordi jeg snudde meg rundt til en av guttene. Det resulterte i et brannsår som er ca 5 cm langt og 1 cm bredt. Siden jeg holdt på å lage mat og hadde flere av guttene på kjøkkenet med meg, var jeg så dum at jeg ikke holdt armen under rennende vann, slik det er anbefalt. Etter en stund gikk jeg på badet og fant brannsalven. Klinte godt på. Og la en bandasje rundt, så kompresset skulle ligge i ro. Det gjorde så sinnsykt vondt! Det relativt lille brannsåret dunket og dunket, svei gjorde det og.

I løpet av dagene som gikk var jeg ofte på badet og skiftet bandasje og prøvde å tape med sportstape så godt som mulig. For på nettene skled bandasjen opp og ned og det gjorde så vondt. En dag jeg satt på badet og holdt på, slo det meg «hva har jeg egentlig oppi her»?

Oppdater medisinskapet ditt 🚑

Oppdater medisinskapet ditt 🚑

Idag var jeg på apoteket og kjøpte et par nye selvklebende bandasje – disse er geniale på både barn og voksne. Så lett å skifte og de sitter faktisk godt. Nå er medisinskapet oppdatert og oversiktelig!

Dette har vi:

🚑Paracet – tilpasset alle aldre. Både flytende, brustabletter, stikkpiller og vanlige.

🚑Ibux.

🚑Et par ruller selvklebende bandasjer i ulike størrelser.

🚑Brannsalve – genial på solbrent hud, innsektsbitt etc.

🚑Plaster – barnevennlig plaster med motiv på (til tilfeller man bare «må» ha et plaster på såret – bokstavlig talt) plaster som tåler vann etc.

🚑Strips.

🚑Plasterfjernerspray – dette oppdaget jeg først på sykehuset da Markus ble operert. Noen spray og sporttape etc går sååå lett av.

🚑Pyrisept / Klorhexidin.

🚑Pinsett, saks og sprøyter.

🚑Sportstaper i forskjellige størrelser.

🚑BinkySpritz // antibac.

🚑En gangshansker og munnbind.

🚑Isposer.

🚑Diverse sterile kompress i ulike størrelser.

Ellers har vi diverse hostesafter, Cosylan og alltid Kloramfinikol både dråper og salve. Og godt var det, for en av guttene fikk fredag kveld øyekatarr (og smittet meg og) – da var det veldig kjekt å ha.

Har du oversikt over hva du har i medisinskapet ditt? Har du sjekket at du har det du trenger for hånden om det trengs? Hva har du som must i  medisinskapet?

Klem,

Linn 💙

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Har du kontroll på medisinskapet ditt? Om ikke så ta en titt!

 1. Ingrid Skogfrue

  Jeg tror egentlig ikke jeg har et medisinskap i det hele tatt…. Jeg har termometer, eteriske oljer, plaster og en støtteskinne. Men jeg burde absolutt hatt sånne selvklebende bandasjer, det var jo kjempesmart!!

  Svar
 2. Lina Kristine

  Det ser ut som at du er over gjennomsnittet utstyrt, men husk at både kloramfenikol og klorheksidin må byttes ut nokon måneder etter åpning.

  Eg veit ikkje kva brannsalve du bruker, men burngel/waterjel er heilt fantastisk på mindre brannskader og solbrent hud ❤ I tilegg til det du allerede har ville eg hatt ein pakke zyrtec (alergimedisin) og ein tube xylocain (lokalbedøvelse, superpraktisk til både eksem og insektstikk).

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Ja, det er jeg klar over. Som med alt annet som åpnes har det det kortere holdbarhet. Jeg har opptil flere pyrisept faktisk 🙈
   AbsoBurn heter brannsalven – den er helt super. På alt fra brenneslekløe, brennmerker, innsektsstikk etc.

   Xylocain, reseptfritt? Hørs kjent ut. Men husker ikke hvorfor 🙈 takk for gode tips 💙

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.