DIY betong // interiør

DIY: betong kan brukes til så mangt!

Igår ettermiddag la jeg ut en videosnutt hvor jeg etterlyste tips til hva jeg kunne gjøre med DIY betong

Jeg fikk det plutselig for meg  – som jeg ofte gjør, at jeg ville prøve dette! Robert hadde en haug med betong stående og alt jeg trengte av utstyr for å blande. Praktisk med en handyman!

DIY betong // interiør

DIY betong // interiør

Sånn gikk jeg frem:

Aller først fant jeg frem former og det kunne tenke meg på å lage. Jeg brukte en stor juicekartong, ballonger og støperør som jeg saget til. Et tips er å smøre med litt olje, for da løsner betongen enklere. For meg funket det ikke å smøre ballongen, da rant bare all betong av, men ballongen er det jo bare å sprekke etterpå, så det går fint uten olje. Ble også tipset på bloggen om at engangskopper er smarte å lage små telysholdere av! Takk for tips, Grethe!

blandet jeg som anvist betongen. Husk at jo mer vann du har, jo mer flytende blir betongen (naturlig nok 🤭) Så tenk over hvordan konsistens du vil ha med tanke på hva du skal lage.

DIY betong // interiør

DIY betong // interiør

Når blandingen er ferdig er det bare å fylle former og støpe i vei! Her er det bare fantasien som setter en stopper. Jeg har googlet litt og funnet ut at det er mye annet jeg vil prøve meg på.

DIY betong // interiør

DIY betong // interiør

Nå gjenstår bare det kjipe, ventingen! Jeg må vente minimum et døgn. Husk å bevege lyset litt etter et par timer og fjerne det innerste røret (eller bollen, eller hva det måtte være) før betongen er helt tørr! Jeg måtte fjerne det innerste støperøret, da jeg (prøver) å lage boller. Meeen, jeg glemte å ta ut et par av telysene, men det gikk fint å rikke dem ut over 12 timer etter jeg hadde støpt.

Innrømmer at jeg er veldig spent på resultatet! Hva tror du? Tror du jeg nailed it or not?

DIY betong // interiør

DIY betong // interiør

Har du prøvd å lage noe i betong før? Hva? Har du noen gode tips eller hemmeligheter du vil dele med meg? Jeg skal nemlig prøve meg igjen idag – for dette syns jeg var skikkelig kult!

Klem,

Linn

 

 

 

 

Annonser

2 kommentarer til “DIY: betong kan brukes til så mangt!

  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Det burde du! Det er SÅ gøy! Og lett! Og er du riktig god kan du virkelig lage fine ting! Jeg har skal prøve på noen boller, fat altså, etterpå. Blitt helt hektet! Men må gjøre det når O sover 🤭 Så kommer det an på hvor lenge han sover 🤞🏼
   Prøv! Fortell meg gjerne hvordan det går 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.