Amming, ammehjelpen, nyfødt, baby Frubevershverdag

Åpen bar eller ikke? Tommel opp eller ned for fri tilgang på puppen? (barn • amming)

Forrige gang jeg ammet Markus, skrev jeg innlegget om fordeler / ulemper med nattamming– dette tema er like aktuelt nå. Bare at denne gangen er det kun fordeler med åpen bar og fri tilgang til puppen! Jeg finner ingen ulemper. Oskar (2 mnd)  må ikke rapes og ikke gulper han. Han ligger i egen seng, inntil vår seng og har fri tilgang på puppen døgnet rundt.

Jeg syns det er en fantastisk følelse å amme! Tenk at kroppen min produserer maten til et annet menneske. Tilpasset akkurat han! Det er fascinerende å tenke på! De første dagene etter Oskar ble født, ble jeg noe overrasket over hvor mye tid som går med til amming. Jeg kunne sitte 2,5 time i strekk. Dag som natt. Nå går det fortere og jeg ammer ikke hele tiden lenger. Likevel er det store deler av dagen jeg sitter i sofaen ute på terrassen eller inne i stuen, med puppen ute og Oskar i armene. Jeg nyter det! Jeg storkoser meg faktisk. For meg er det helt magisk å se på den lille gutten min, som sover/spiser/sover i armene mine.

Bli morsmelkgiver - støtt melkebanken!

Bli morsmelkgiver – støtt melkebanken!

Så her er det igjen, ÅPEN BAR og fri tilgang på puppen! Ammet du eller ga du flaske? Når begynte du med flaske? Jeg har begynt å pumpe litt etter jeg hadde brystbetennelse nå nylig. Dette går rett i min egen, private melkebank: fryseren! Jeg tenker det er fint å ha når vi skal øve på flaske.

ps, om du nettopp har født og har mye melk, støtt melkebanken – gi morsmelk til nærmeste sykehusDet er mange som har behov for morsmelk!

Håper dagen din blir bra!

Klem,

Linn – kua …. Møøø 🤱🏻🍼

 

 

 

 

Annonser

6 kommentarer til “Åpen bar eller ikke? Tommel opp eller ned for fri tilgang på puppen? (barn • amming)

 1. Monica BJ

  Enig! Å amme er fantastisk 🙂
  Jeg er donor og liker å vite at en kroppsvæske jeg har så mye av kan komme så mange små til nytte!
  Ingen av mine har noen gang brukt tåteflaske, jeg har amma ett år.
  Men jeg er streng om natta. De får ikke sove i senga vår, kun for mat, rapes og legges i egen seng. Har ALDRI opplevd at fireåringen har kommet inn til oss noen gang 😉

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Å! Jeg er så trøtt at jeg orker ikke… så alle har sovet i vår seng i Babynest eller nå som Oskar, sover i bedside sengen sin. Når de er er ca 6 mnd og slutte med nattpupp, da flytter de på eget rom. Det har også gått veldig fint.

   Så bra du er donor enda 🍼 Mange nyfødte som sårt trenger melken vår 🍼

   Svar
   1. Monica BJ

    Hehe ser den! Trøtt blir jeg også :p ho får mat i senga vår da 🙂
    Flaske har jeg aldri gitt ungene (les:de nekta å ta) men så har jeg amma 1 år med de også 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.