Spillegale barn @ FruBevershverdag // spill for alle pengene 🎲

Spillegalskapen begynner tidlig // men jeg oppmuntrer dem gjerne til å fortsette!

Jeg oppmuntrer barna mer enn gjerne til å spille spill. Det er lærerikt på flere måter. Man må vente på tur. Kanskje man må samarbeide. Hjelpe hverandre. Spesielt liker jeg spill med læring.

Guttene er opptatt av spill! Enten det er Wii sport eller brettspill. Brettspill er super kult! Som mange andre foreldre, syns jeg å spille spill med barna er veldig koselig. Det går mye i memory spill i forskjellige varianter. Det virkelig populære spillet om dagen er Kaptin Sabeltann regnespill. Det er faktisk ikke bare spill, men også læring i spillet. Noe av det vanskeligste er kanskje å vente på tur. Her er det en fin måte å lære seg hvordan tallene ser ut og regne enkle oppgaver. Det regnes ivrig på fingrene og det jubles entusiastisk når man klarer en oppgave.

Spillegale barn @ FruBevershverdag // spill for alle pengene 🎲

Spillegale barn @ FruBevershverdag // spill for alle pengene 🎲

En ny favoritt! Guttene har plutselig fått øynene opp for froske-spillet. (De minner meg stadig på at det er HAIER og ikke FROSKER – jeg hadde nemlig froskespill da jeg var liten) Ta en fiskestang og fisk haiene dine. Her har vi laget litt egne regler, det fiskes på tur. Ellers tror jeg det potensielt kunne blitt veldig dårlig stemning om alle skulle fiske samtidig.

Husker du dette spillet? Hva er din spillfavoritt?

FruBeversHverdag // spill for alle pengene

FruBeversHverdag // spill Amed læring av tallforståelse.

Hvilket spill spilte du sist? Spilte du et slag vri 8’ er? Hva er din spillfavoritt?  Hva syns du er er det beste med spill?

Klem,

Linn 🎲

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Spillegalskapen begynner tidlig // men jeg oppmuntrer dem gjerne til å fortsette!

 1. Nann Karin

  For meg er ikke det ikke nødvendig å lære noe av alle spill, – he, he sierpedagogen. jeg synes spill er hyggelig bare for å gjøre noe sammen, – og min favoritt med barn er Den forsvunne Diamant, – mange mestrer den tidlig og for meg selv så liker jeg Scotland Yard, Backgammon, klossmajor og Yatzee . I går spilte vi Uno, – lettvint og greit, for store og små

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Helt enig med deg, at å spille er hyggelig å bare gjøre sammen. Men har du tenkt på at selv spillet er enkelt, så lærer man noe likevel. Spesielt om man er liten. Man lærer å vente. På sin tur. Å lære seg å spille et spill, er jo læring også. Bare det jeg mener 🙂

   Den forsvunnede diamant er en klassisker og et har vi spilt mye med D oppigjennom. Nå går det mest i Hage Yatzy og diverse memory spill. Uno er jo kult!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.