FruBeversHverrdag // Oskar nyfødt barsel baby

Oskar 20 timer «gammel» og vannkopper og omgangssyken flyttet inn …

Snakk om å være uheldig! Oskar var ikke rukket å bli mer enn 20 timer, før storebror kom hjem med en mistenkelig prikk på halsen. Få timer etterpå hadde denne ene prikken fått selskap av flere prikker. Det tok ikke lange tiden før vi skjønte at dette var vannkopper! (Og det bare var å stålsette seg)

Det har gått (går) vannkopper i barnehagen en stund. Likevel var det bare en av 3 gutter som har hatt det. Selv om vi håpet alle skulle bli smittet samtidig. Like greit å bli ferdig med det. Kort tid etter breakout, begynte han jammen meg å kaste opp også… Er det en ting jeg har fullstendig noia for, er det nettopp omgangssyken! Jeg blir helt hysterisk! På med engangshansker, frem med klor og antibacen. Til og med munnbind har jeg…

 

FruBeversHverrdag // Oskar nyfødt barsel baby

FruBeversHverrdag // Oskar nyfødt barsel baby. Disjah tusen takk for det fine armebåndet 💙

Vi var en tur hos legen. Der fikk vi streng beskjed om å holde Oskar unna syke storebror. Han er ikke like godt beskyttet gjennom morsmelken enda, da han fortsatt er helt nyfødt. Og som hun sa, det er ikke sikkert jeg er resistens mot akkurat det viruset han har. BANK I BORDET! So far, so good! Nå ser det lovende ut. Tørkede prikker (som ikke pilles på! Han er veldig flink til å IKKE klø) og ingen andre som har kastet opp! Eller fått vannkopper for den saks skyld.

Oskar slapp unna både omgangssyken og vannkopper. Jammen ikke verst til kun å være 6 dager gammel.

Har du hatt vannkopper?

Klem,

Linn 🙏🏻

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

6 kommentarer til “Oskar 20 timer «gammel» og vannkopper og omgangssyken flyttet inn …

  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Antakeligvis 🤞🏼
   Samme her, jeg har hatt det. Uten at jeg var helt sikker. Men en liten blodprøve kan bekrefte om man har hatt det eller ikke. Litt krise å få vannkopper når man er under 1 døgn gammelt.

   Bra jentene har hatt det, jo tidligere, jo bedre sies det.

   Svar
 1. Mor-til-4

  Oj, snakk om «bad timing»😷🤒
  Her hadde vi 4 uker med vannkopper! Storesøster begynte med oppkast som utviklet seg til vannkopper, da hun begynte med tørkede kopper, fikk tvilling 1 det. Da h*n var nesten ferdig, fikk tvilling 2 det…. Vannkopper og bleier var ingen god kombinasjon!
  Da tvillingene var nyfødt fikk søsteren skarlagensfeber – det var et mareritt for å være ærlig! Medisiner som ble «spydd» opp igjen, som medførte at hun fikk tilbakefall da hun kkke fikk i seg nok antibiotika😐
  Krysser fingre for at oppkastet skyldtes vannkoppene – som sagt startet epidemi med vannkoppene her med det vi trodde var omgangssyken

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Oj! Heftig! 4 uker … ja, det er lang tid med sykdom. Sånn det har brukt å være når noen får omgangssyken her. Det er en evig runddans …

   Vannkopper og oppkast er ikke normalt ifølge legen. Han kastet opp maaange ganger iløpet av kort tid, men så helt fin form. Bank I bordet! Ingen andre ble smittet heller. Nå er vannkoppene bare små skorper igjen 🤞🏼

   Svar
 2. Magnhild

  Først og fremst, gratulerer med lille Oskar. Der var litt av en start for bittelillebror, godt han ikke ble syk. Håper dere andre holder dere friske og kan bruke tiden på å komme inn i rytmen med en ny liten baby🍼🙂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Tusen takk Magnhild 🙏🏻👶🏻💙

   Her er det alt annet enn rutiner enda. Den første uken ble ikke helt som jeg hadde forestilt meg på forhånd. Men vi bruker masse tid sammen på å bli kjent med Oskar. Han er en rolig baby: spiser, sover og titter forundret på brødrene sine. Som mer enn gjerne vil låne bort leker og synge sanger for han.
   Det er en magisk tid, denne nyfødt-tiden 💙
   God søndag til deg! Klem!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.