FruBeversHverdag // preggo gravid svangerskapsupdate

Preggo update! Og tanker om fødselen som nærmer seg med stormskritt!

Da jeg var mindre husker jeg at mine besteforeldre alltid sa at tiden gikk så fort. Den gangen kunne jeg ikke fatte og begripe hva de mente med det. Men nå, skjønner jeg det. Årene etter at jeg ble voksen og selv fikk barn, har gitt tid en ny mening. Tiden er dyrbar! Tiden går fort. Jeg vil suge til meg alt. Jeg er redd for å glemme noe. Glemme minner. Heldigvis har jeg bloggen de sist årene som fungerer som en dagbok for meg.

Dette svangerskapet er ikke noe unntak. Det er ikke mange ukene igjen til bittelillebror kommer nå. Jeg sa nylig til Robert at dette er første svangerskapet vi ikke verken kjøpt en eneste ting eller forberedt noe. Jeg bare regner med at vi har det han trenger i hus. Om ikke, så ordner det seg likevel. Jeg er rimelig avslappet til akkurat det.

Dessuten syns jeg tiden som er rett rett hjørnet er veldig spennende. Tiden rett før fødsel. Siste innspurten. Tiden man egentlig bare går å venter på at fødselen skal starte og når den starter er det bare DU og babyen din som vet at NÅ er det i gang. Det samme gjelder selve fødselen. Den gleder jeg meg til. (Kvinner som elsker å føde // mitt intervju med KK ) Fødslene mine har gått fortere for hver gang og jeg er spent på hvordan det blir denne gangen. Til tross for smerter jeg ikke en gang kan beskrive, så syns jeg fødselen i seg selv er en fantastisk opplevelse! Jeg kunne faktisk tenkt meg hjemmefødsel, men Robert er ikke helt klar for det – så da utgår det. Det er viktig at vi begge er fortrolige med det og så lenge en av oss ikke er det, dropper jeg det. Dessuten er det ganske strenge krav for å få godkjent hjemmefødsel. Uten at jeg helt kjenner til alle kravene, men jeg vet at svangerskapet må ha vært helt uten komplikasjoner, babyen må ligge i hodeleie etc.

FruBeversHverdag svangerskapsupdate // gravid baby 5

FruBeversHverdag svangerskapsupdate // gravid baby 5

Nå er det jammen ikke mange uker igjen til påsken og plutselig er bittelillebror her 💙

Hva så mest frem til etter fødselen? For din egen del altså? For meg blir det å ligge på magen igjen  …. Jeg sover definitivt best på magen og når ingen forstyrrer nattesøvnen min med å sparke meg inni magen..

Ha en fin, kald dag!

Klem,

Linn ☃

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

10 kommentarer til “Preggo update! Og tanker om fødselen som nærmer seg med stormskritt!

 1. Skogfrue

  Jeg hadde lyst på hjemmefødsel, jeg også. Heldigvis ble ikke det noe, for ungen veide 5250 gram og det ble hastekeisersnitt. Dermed utgår hjemmefødsel for alle eventuelle fremtidige graviditeter også, for jeg har hatt keisersnitt…

  Svar
 2. Monica BJ

  Jeg savnet, som deg, å sove på magen, og jeg savnet å spise spekemat! Jeg kunne ikke tenke meg hjemmefødsel, og pga komplikasjoner får jeg ikke lov uansett. Men går det fortere for hver gang jeg føder er det ikke langt unna at det blir hjemmefødsel 😛

  Svar
 3. Fru Jacobsen - Ikke perfekt, men alltid ekte!

  Jeg savnet spekemat mest, så det hadde jeg helt dilla på etter fødselen med alle 4 😛

  Hjemmefødsel ser kult ut, men hadde jeg hatt det med førstemann hadde vi begge vært døde. Og siden de tre andre var risikosvangerskap så hadde jeg uansett ikke fått lov. Men de tre siste var supre fødsler og det er superrart at jeg aldri skal gjøre det igjen :O

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg har spist parmaskinke, spist alt av oster (selv upasteuriserte) … Alt mmed måte, tenker jeg. I «gamle dager» var det jo ikke noe restriksjoner på verken det ene eller det andre. Og det gikk som regel fint da og.

   Ja, det er godt poeng. Ved risikosvangerskap er det ikke vits å tenke tanken på hjemmefødsel en gang. På bakgrunn av M så tror jeg faktisk ikke jeg hadde fått lov heller. Men hadde jeg kunne velge, utn tvil hjemmefødsel denne gangen.
   Ja, det er rart å tenke på at dette blir sist gangen. Men tenk så heldig jeg er, som får lov å oppleve deg 5 ganger. 5 ganger magi ⭐️

   Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg har slått det fra meg altså, for R er ikke helt for det. Prøvde litt å få han med da M ble født og, men han er ikke helt klar for det. Så det blir sykehuset igjen. Med mindre jeg ikke forteller at NÅ føder jeg 😂😂😂 Hihi! Jeg tok jo tross alt imot M selv, hadde ikke bruk for JM en gang 😂😂 Ha ha! Neida, skal ikke det altså. Men jeg kunne tenkt meg det om jeg fikk velge selv. Kunne du?

   Svar
 4. Louise

  Min venninne har født begge sine hjemme. Første gangen tenkte jeg at hun var gal, mens andre gangen var jeg nesten litt misunnelig. Selv fødte jeg alternativt, men på sykehus. Gjør det som føles tryggest. Kunne godt brukt Kristina Hjemmejordmor jeg altså om det ikke hadde vært for en bråta fødselsskader i etterkant.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Absolutt enig med deg, man må velge det som følels rett for begge to. men jeg kunne virkelig tenke meg å føde hjemme, men så lenge ikke R er komfertabel med det, utgår det.
   Jeg har ikke tenk på det før da jeg fikk M, at jeg gjerne kunne tenkt meg en fødsel hjemme.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.