FruBeversHverdag // gravid svangerskapsupdate

Nevrografi : prolaps og gravid? // irriterende plage under svangerskap !

Jeg har i mange år,  nærmere 9-10 år faktisk, hatt problemer med stråling ut i venstre lår. Noen dager merker jeg knapt til det, andre ganger er det så vondt at jeg ikke klarer bevege meg/sove. Etter mange runder hos manuellterapeut, fysioterapeut og lege ble det bestemt at jeg skulle ta røntgen. Alle har lurt på om det stammer fra en prolaps i ryggen. Noe jeg ikke trodde på – for jeg har aldri hatt vondt i ryggen.

Rett før timen til røntgen kom dumpende ned i postkassen, oppdaget jeg at jeg var gravid igjen. Så jeg måtte ringe å avlyse. Røntgen tas nemlig ikke når man er gravid. Derfor fikk jeg henvisning i høst av legen til nevrografi, da dette trygt kan gjøres selv om man er gravid. Timen var hos en som visstnok er kjent for å være ekspert innenfor dette, vedkommende har tydeligvis mer enn nok å gjøre. Jeg fikk nemlig ikke time før om 5 (!!!) måneder … idag var altså dagen.

«Nevrografi er bestemmelse av ledningshastighet i nerver utenfor ryggmargen, både nerver som fører beskjeder ut til muskler og nerver som sender beskjeder fra følelsesansene inn til ryggmargen og hjernen»

Kilde NHI.NO

På denne måten kan man finne ut om det er muskulært eller noe galt med nervesystemet. Selve undersøkelsen tar ca 30-60 minutter. Jeg ble klistret med diverse elektroder med strøm i. Etterpå var det nålen sin tur. Langt mindre vondt enn strømmen. Konklusjonen er at jeg har meralgia paresthetica – en skade på den ene nerven. Tilstanden kan behandles med kortisonsprøyter eller tabletter – men ikke når jeg er gravid. Typisk er også at det kan forverre seg under svangerskap.

FruBeversHverdag // gravid svangerskapsupdate

FruBeversHverdag // gravid svangerskapsupdate

Hva er det verste du har opplevd/opplevde under svangerskapet?

Ha en god helg!

Klem,

Linn 👶🏻

 

 

 

 

 

Annonser

6 kommentarer til “Nevrografi : prolaps og gravid? // irriterende plage under svangerskap !

  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Om du ikke har de symptomene er det ikke sikkert det har noe for seg å gå til en sånn undersøkelse. Da antar jeg at legen din hadde sendt deg til det. Det er helt grusomt når det gjør vondt, som å ha 1000 maur inni benet.

   Halsbrann er ikke kult! Har hatt både bekkenløsning og bekkenlåsning, det er ihvertfall ikke noe morosmt. Hadde du like svangerskap med alle fire?

   Svar
 1. Magnhild

  Så kjedelig at det ikke kan gjøres noe med det før minstebarnet blir født. Håper fysioterapeut klarer å holde deg på bena i tiden som er igjen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.