Svangerskapsupdate baby 5// FruBeversHverdag * gravid * preggo *

Svangerskaps update uke 31! Energi * vektsstopp* gallestase (kløe) *

Ukene flyr avsted. I takt med at de flyr, vokser magen. Vektoppgangen er ikke til å heise flagget av. Den har stoppet helt opp de siste 2, 5 månedene. Aldri hadde jeg trodd jeg faktisk skulle klage fordi vekten ikke øker, men akkurat nå, skulle jeg helst sett st jeg la på meg litt.

Jeg fatter ikke hva det er, men jeg er helt på felgen. Null energi, null krefter. Alt jeg gjør suger energi ut av meg. Dagligdagse ting som å gå i butikken for å handle, dusje, vaske hus / klær … Det kan ha en sammenheng med alt sykdom som har vært i hus siden medio desember – kun 1 (!!) eneste dag har alle fire guttene vært på skolen og i barnehagen samtidig. Ellers har 1, 2, 3 eller alle 4 vært syke og hjemme … I skrivende stund er to hjemme idag fordi de kaster opp …

Du husker kanskje statusen min på Facebook? Der jeg etterlyste kjerringråd mot kløe? For jeg tenkte klø = svangerskapskløe! Tenk at å klø, kunne ødelegge nattesøvnen! Jeg var så desperat forrige helg at jeg var innom legevakten, fikk antihistaminer og følte det hjalp litt. Likevel fortsatte jeg å klø som bare det. Verst var nettene. Jeg hadde det iskaldt på soverommet. Ingen stramme klær. Brukte krem anbefalt mot kløe på apoteket. Hvitvask. Alle rådene ble prøvd. Uten hell! Denne uken var jeg kontroll igjen hos legen og hun spurte hvor jeg klødde. Jeg klør på armene, bena .. Alle andre steder enn faktisk magen! Så jeg tok en par blodprøver for å se om det kan være gallestase. Har du opplevd gallestase? Hva var veien videre etter du fikk diagnosen? 

Svangerskapsupdate baby 5// FruBeversHverdag * gravid * preggo *

Svangerskapsupdate baby 5// FruBeversHverdag * gravid * preggo *

Om du skulle ha en haug med ekstra overskudd og energi, send gjerne litt min vei!

Håper dagen din blir knall og riktig god, kald helg! Kanskje solen titter frem hos – krysser fingrene for litt sol her!

Klem,

Linn 🤰🏻

 

 

 

 

 

 

Annonser

10 kommentarer til “Svangerskaps update uke 31! Energi * vektsstopp* gallestase (kløe) *

 1. Marit O

  Hei du,

  Dette har jeg, og jeg hadde det også i forrige svangerskap. Det kommer muligens an på hvor høye gallesyreverdier du har, men normalt sett så skal du følges litt ekstra opp og mange går på Ursofalck, en medisin som skal få ned gallesyrenivået/leververdiene. Dessverre så er jo dette såpass sjelden (tror det er 1 % av gravide som har det), så veldig mange leger og jordmødre vet ikke så mye om tilstanden, og det finnes heller ikke en veldig konkret retningslinje for hvordan oppfølgingen skal foregå. Derfor varierer det fra sykehus til sykehus, dessverre. Det finnes en Facebook-gruppe for oss med intrahepatisk cholestase/kollestase/gallestase/icp (kjært barn har mange navn 😛): «For oss med icp» kan du søke på, da bør du finne den. Lykke til videre!

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Hei!
   Takk for at du tok deg tid til å svare meg, Marit.
   Nå viste det seg at verdiene mine er innenfor normalen – heldigvis. Jeg klør fortsatt, men ikke like intenst. Men det er da IKKE svangerskapskløe da jeg klør stort sett alle andre steder enn magen.

   Ble du kvitt det rett etter fødsel? Husker du hvilket ukes et oppstod i for deg?
   God kveld i stuen!

   Svar
 2. Magnhild

  Riktig god bedring til deg Linn, dette høres slitsomt ut, har aldri hørt om denne lidelsen før.

  Det er jo ikke det minste rart at du er sliten, med et trøblete svangerskap og konstant syke unger. Du får prøve å hvile litt når sjuklingene dine sover.
  God bedring til guttene også 🙂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Tusen takk for bøtta med energipåfyll, Anja!
   Jeg heller den over hodet mens jeg drikker kaffen min og håper den funker snart! For jeg har minst to maskiner som må vaskes, tromlet og brettes. Med dyner, laken og sengetøy. Med spy i. Og en snorkende, gutt ved min side i sofaen 🤮

   Aldri hørt om det selv .., Visstnok veldig uvanlig, typ 1-3 % av svangerskap i SKANDINAVIA (!) som får denne diagnosen. Snakk om uflaks om det er det altså!

   Svar
 3. Louise

  Har ikke så mye energi å gi bort, men en klem får du for det trenger du. Håper blodprøvene er bra for jeg er neimen ikke sikker på hva de gjør med gallestase når man er gravid.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.