Søvn barn hvordan få barna til å sove natten igjen Frubevershverdag

Høres dette kjent ut «ferdig å sove»? I need help! Hvordan få barna til å sove i egne senger igjen?

Helt om dagen – helt om natten! Eller hva? Guttene mener nemlig at søvn er oppskryt! Jeg derimot, er meget uenig. Jeg trenger søvn! Aller helst skulle jeg sovet 12 timer hver eneste natt. Ihvertfall 8 timer uten avbrytelser. Guttene har alle vært inne i gode søvnperioder i lange tid. Alle fire har sovet hele nettene, i sine egne senger. Så kom romjulen og sykdom og ødela alt. Guttene kastet opp i egne senger, ble flyttet inn på gjesterom gjerne med en av oss. Eller i vår seng. Gjerne flere samtidig også. Det var unntakstilstand og man sovnet gjerne et sted, for så å våkne morgenen etter i en annen seng, uten helt å huske hvordan man kom seg dit …

FruBeversHverdag // søvn og barn

FruBeversHverdag // søvn og barn – Har du prøvd boken «Den lille kaninen som gjerne ville sove»?

Vond vane er jammen vond å vende! Nå er målet å få guttene tilbake i egne senger – hele natten. Vi bruker mye tid på å snakke (positivt) om å sove i sine egne senger. At de får smilefjes på ukesplanen om morgenen om de sover hele natten. Jeg har til og med fristet med en premie når de har 5 smilefjes. Bestikkelser funker som regel. Hver dag tar de meg i hånden og sier «avtale, jeg skal sove i sengen min»  Hva skjer hver eneste natt? En, to eller tre av de kommer inn i vår seng. En natt for et par uker siden var det en som lurte på hvor storebror var. (Han lå allerede på gjesterommet i dobbeltsengen der.) Han fikk svar og ble sendt tilbake i egen seng. En time etterpå kom han å lurte på om det snart var morgen. Han fikk et nei til svar og ble sendt tilbake til seng. Rett etterpå våknet sniken som hadde kommet inn iløpet av natten og sier «ferdig sove» ! 5 sekunder etter det ble jeg igjen vekket av en lekemobil som ble klasket i pannnen min. Rett etterpå hører jeg fra 2.etasjen og den eneste som faktisk tilbringer hele natten i sin egen dobbelteng : «maaaamma! Jeg spyyyyr igjen» ! Nå er det vinterferie (tips til aktiviteter med barn) og igjen sykdom i hus her …

Har du noen gode tips til å få snudd denne uvanen? Jeg har 8/9 uker på meg å å få de tilbake i gode rutiner. Før bittelillebror kommer har jeg som mål at alle skal sove på egne rom, i egne senger. Hvordan gjør du / har du gjort, om barnet kommer inn til deg?

Klem,

en meget trøtt mamma – som er klar for å ta kampen mot natteranglerne 😴

 

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Høres dette kjent ut «ferdig å sove»? I need help! Hvordan få barna til å sove i egne senger igjen?

  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   De mellomste syns det er stoooor stas å overnatte hos storebror, han har stooor dobbeltseng. Men det får de som regel bare lov til i helgen. For de prater og tuller mye, og dermed sovner de så sent. De to mellomste deler også rom. Det har vært så fint i laaang tid, men etter desember og sykdom, har de begge hatt en lei tendens for å våkne på natten, bare for å komme inn til oss. #sleepwantend …

   Svar
 1. Monica BJ

  Er vel ikke rette tida å si det men… Vi har aldri opplevd at ungene kommer inn til oss! Men de har aldri fått lov til å sove i vår seng heller, fordi vi begge trenger den søvnen vi kan få. Dersom ungene har vært sjuke har vi heller lagt oss inn på rommet deres for å hjelpe. Så jeg har dessverre ingen tips… Men jeg har tro på belønningsskjema sånn som du har med klistremerkene =)

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Hva gjør dere om barna spyr på natten? Skifter dere på sengene deres og legger dere med dem? Har dere en madrass / ekstra seng stående klar på rommene deres? Har faktisk vurdert noe sånt jeg og, men på natten orker vi rett og slett ikke. Som regel dras bare sengetøy etc av og så tar vi den/de med i dusjen om det trengs, før vi legger oss på et gjesterom som alltid er oppredd og klart.

   Jeg har tro på sånn skjema jeg og, det funket veldig bra på D., men på de andre ble jeg brått usikker. For de ser ikke ut til å bry seg veldig. Enda. Vurderer faktisk å kjøpe inn og vise frem premiene, kanskje det vil trigge vinnerinstinktet deres?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.