Tips til ting å gjøre i vinterferien // aktive barn @ FruBeversHverdag

13 tips til ting å gjøre med barna i vinterferien!

Vi har vinterferie denne uken! Og vi starter med de 3 minste som igjen er pjuske. Vondt i halsen, hoste etc denne gangen. Og jammen er vi heldig å har snø også. (Selv om det godt kunne vært mer. Guttene er positive «det er kjeeeemlemasse snø, mamma»!)

*Spille brettspill sammen! Det finnes mange forskjellige spill å velge mellom, populært hos oss er alle memory spill, Jakten den på forsvunnede diamant og redd katten.

*Lag bål i hagen og grill pølser og pinnebrød til middag! Det skal vi denne uken!

*Lag islykter– alt du trenger er en stor bolle, ballong og vann! (Pluss litt tålmodighet. Heller litt lenger enn litt for kort tid i fryseren!)

*Bake boller, muffins eller lage en kake sammen. De fleste barn jeg kjenner liker å hjelpe til på kjøkkenet. Hvem vil vel ikke slikke slikkepotten?

*Gå på ski! Har du små barn, lag en løype i hagen, du må ikke ha preppa løyper i marken for å gå på ski! Er du skikkelig ivrig, lager du start / målflagge og. Inviter nabobarna og ha en morsom, sosial dag ute!

*Være masse ute i frisk luft: Ake! Gå tur sammen – husk niste og kakao. Lage snømann / snøhule.

*Lage silkeleire (oppskrift) – etterpå kan de males, pyntes. Bruk pepperkakeformer til å trykke ut morsomme figurer. Tips: passer perfekt som til/fra lapper på gaver.

*Besøke noen! Enten det er familie, nabo eller venner. Tips: ta med muffins eller kaken du har bakt og del.

*Besøk et akvariet i nærheten av der du bor eller et annet barnevennlig museum. Vi har blant annet vært på Teknisk Museum og tog museum. Bor i Østfold, vil jeg også anbefale deg en tur til Inspiria science center på Grålum. Her kan barna løpe rundt, trykke på knapper, være værmelder, romfarer og utforske masse, masse annet spennende.

*Gå på kino!

*Gå på biblioteket. Lese besøker, spille spill.

*Danse sammen! Det mest populære her er JUST DANCE – kort fortalte du skal danse etter de på iPaden til den sangen du velger selv. Det blir garantert god stemning og dette passer barn i alle aldere! (Og voksen! Jeg syns det er kjempemoro!)

*Bygge hytte inne! Her er det kun kreativiteten som setter en stopper! Sett sammen stoler, bruk store pledd over. Finne frem masse puter / skinnfeller og kos deg på «hytta»!

 

Tips til ting å gjøre i vinterferien // aktive barn @ FruBeversHverdag

Tips til ting å gjøre i vinterferien // aktive barn @ FruBeversHverdag

Har du også vinterferie denne uken? Hva er planen? Har du kanskje flere gode tips til aktivitet å gjøre i vinterferien? Legg gjerne igjen et tips eller to under. 

Vinterferie eller ikke, håper jeg DU får en fin uke!

Klem,

Linn ❄

 

 

 

 

Annonser

6 kommentarer til “13 tips til ting å gjøre med barna i vinterferien!

 1. Magnhild

  God vinterferie og god bedring til de små sjuklingene dine. Høres ut som dere har mange fine planer for kommende uke.

  Da mine unger var små hadde jeg ikke tid til å ta vinterferie, så de var i barnehagen eller SFO til de ble store nok til å klare seg selv. Den yngste ville forøvrig heller være i barnehagen enn å være hjemme med meg hvis jeg hadde fri. 🙂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Ja, det er ofte sånn. De er jo vant til hverdagen sin og ofte er det kulere enn å bare være hjemme, spesielt om man ikke har de store planene. Vi har en del små-planer, men aller først må vi bare se an formen til miniklanen, for idag er det ikke så lovende 😷

   God vinterferie uke til deg også, Magnhild! Ferie eller ikke!

   Klem!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.