Julemarked på Åpen Bondegård julestemning dyr Frubevershverdag

Julemarked på Åpen bondegård – men hvor ble det av julemarkedet?!

Da jeg var liten, drømte jeg om å bli budeie! Av alle ting! Jeg som egentlig ikke er noe særlig dyrevenn. Til tross for at barna har hatt både hund, kanin og hamster. Ikke husker jeg helt hva som den gang var så forlokkende med å være budeie, men drømmen var der likevel!

Overalt er det i disse dager julemarked. I helgen dro jeg med gjengen ut. Jeg hadde nemlig sett at det var julemarked på en av bondegårdene i nærområdet vårt. Jeg liker å bruke nærområdet og tenkte at dette måtte jo bare bli en suksess! Kanskje guttene til og med fikk kjøre traktor med julenissen?

Åpen bondegård er alltid stas!

Åpen bondegård er alltid stas!

På veien til bondegården avtalte vi å møte våre gode venner og naboer. De stod å ventet på oss ved ridebanen fikk jeg beskjed om. Vi pakker ut av bilen. Kler på resten av klærne. Vognen er ute. Det er nemlig farlig nærme sovetid for Markus. Og jeg begynner å se meg om etter ridebanen. Hvor i alle dager er den? Jeg ser verken ridebanen eller hester for den saks skyld. Jeg ringer. Naboen er tom for strøm.

Etter litt oppdager jeg at vi er på feil bondegård! På denne bondegården finnes verken julenissen på traktoren, hestene og ridebanen eller våre venner. Ikke er det julemarked heller. Pokker, tenkte jeg  …

Åpen bondegård er alltid stas!

Åpen bondegård er alltid stas!

Men dyr var det likevel! Heldigvis! Geitene var det som var mest spennende, for de kunne vi mate med boller. Markus er over gjennomsnittet glad i dyr og skulle kose på alle! Alle andre løp ut av grisefjøset, mens Markus ble stående og se på den litt skumle grisen, Reidun.

Etter litt lek på lekeplassen og et besøk innom både kaniner, høner (hei-hei, Ref Vaiana) og sauer – avsluttet vi besøk med kakao med krem!

Åpen bondegård er alltid stas!

Åpen bondegård er alltid stas!

Alt i alt ble det en bra dag. Og ingen ubehagelig spørsmål om hvorfor ikke de hadde fått kjøre traktor med nissen.

Har du vært på julemarked i år?

Åpen bondegård er alltid stas!

Åpen bondegård er alltid stas!

God kved i stuen!

Klem,

Linn 💙

ps, Om du vil følge oss på Facebook og se hva som gjemmer seg bak neste luke i adventskalender – da  er jeg takknemlig. Ny luke hver fredag! Og kanskje dukker det opp flere surprise luker!

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “Julemarked på Åpen bondegård – men hvor ble det av julemarkedet?!

  1. Louise

    Feil bondegård, ja😂 Jeg var budeie som liten. Hang på setra og lagde rømme med ekte budeie Anne på Golsfjellet hvor vi hadde hytte. Stor stas!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.