Gravid//svangerskap

Tabu: tanker om å ikke ha det bra og tørre skrike det ut… (Gravid)

Etter å ha fått det siste dyttet jeg trengte av Anja, en god bloggkompis, bestemte jeg med for å skrive dette innlegget. Det handler om hvordan jeg egentlig har det. Selv om jeg kanskje blir sett på som en som bare klager og syter.

Siden jeg fortalte dere at jeg er gravid igjen og at vi til våren blir en stor gjeng på 7, har jeg blitt spurt det samme spørsmålet. Om og om igjen. Hvordan har du det? Litt avhengig av hvem jeg har svart, har det gått i noe sånt:  «jo, takk, bare bra»! Det er jo så langt fra sannheten som man kan komme! Hvorfor?

Alle har hørt om gravide som stråler, de gløder nærmest. Du har kanskje selv blitt fortalt at du gløder da du var gravid? (Det har aldri jeg – til tross for at de fire forrige svangerskapene var langt mer smertefrie enn dette)  Har du følt at du gløder? Vel, det har aldri jeg! Ikke i noen av de 5 svangerskapene mine har jeg følt at jeg stråler. Ikke så mye som en liten solstråle en gang. Ikke i nærheten. Jeg er en av de som virkelig ikke liker å være gravid – men jeg elsker å føde.

Her har du meg // gravid @FruBever

Her har du meg // gravid @FruBever

Det er nærmest tabubelagt å si at man ikke har det bra (gravid eller ikke-gravid)! Men nå er katten ute av sekken, jeg har det ikke så bra om dagen. Formen suger!

Jeg har fortsatt vondt i benet mitt. Som trolig kommer fra en prolaps i ryggen. MR og røntgentimen måtte jeg fint si fra meg, ettersom det ikke er lov når man er gravid. Jeg har fått time til en som skal måle hver nerve (noe jeg kan gjøre selv om jeg er gravid) – gjett når jeg fikk time? I slutten av februar neste år! Jeg går jevnlig til fysio og får akkupunkter og dette hjelper noe.

Jeg har stort sett kastet opp og vært kvalm siden månedsskiftet august/september.

Jeg har vært innlagt på sykehuset to ganger på fire dager, fordi jeg har hatt store blødninger med kramper i magen. Og jeg blør enda. Jeg er til kontroll annhver uke på grunn av dette og følges godt opp. Heldigvis.

Jeg sliter med lavt blodtrykk til vanlig og dette blir alltid lavere når jeg er gravid. Kombinasjonen blodfattig og svimmel er ikke alltid så bra! Bank, bank i bordet! Har enda ikke besvimt dette svangerskapet! La oss krysser fingrene for at det fortsetter sånn!

I tillegg er frykten der for at noe skal gå galt med babyen. At babyen skal være syk osv. BANK I BORDET! Det er 0,01% sjanse for å ha kreftformen M ble født med. Så litt rasjonell tankegang her  er veldig viktig.

Hormonene er et kapittel for seg selv. Men overaksende nok har det ikke vært noe store tegn til det – ENDA! Som Robert sa «du har klart det overaskende godt, kona mi»!  😂

Om dette er gløden alle snakker om – da blir jeg usikker! Kan ikke si jeg gløder når jeg løper til badet med oppkast i munnen mens jeg blør og er på vei til å besvime med fire barn på slep… Tror du jeg stråler da?

Og ifølge alle skal 2.trimester være det beste. Særlig! Du som sa det, ta deg en bolle! Beklager om dette virket veldig «stakkars meg», men jeg er så lei av alle som tilsynelatende har det så fint, men spør du litt mer, så vil du sannheten kanskje overraske deg.  Hvordan har ditt/dine svangerskap vært?

Klem,

Linn 💙

 

Ps,

Bli med i min uformelle gjettekonkurranse Facebook FruBeversHverdag og vinn en av de morsomste bøkene jeg vet om!

 

Her har du meg // gravid @FruBever

Her har du meg // gravid @FruBever

 

 

Annonser

6 kommentarer til “Tabu: tanker om å ikke ha det bra og tørre skrike det ut… (Gravid)

 1. Cathrine

  Hei!
  Jeg hadde prolaps i ryggen da jeg ble gravid med veslefrøken som nå er 5 mnd❤️ det ble bare vondere og vondere nedover i ene benet, og med en tass på ett år hjemme var det ganske fortvila å ikke kunne stå eller gå i mer enn noen minutter før det var så vondt at jeg måtte legge meg ned. Venta bare på neste stråling ned i beinet… Jeg gikk til osteopat, og hipp hurra, etter en del behandlinger begynte jeg å bli bedre og ble helt bra i januar/februar! Send meg gjerne en mail hvis du vil😊 Masse god bedring, og ja, de aller fleste pynter nok mye på tilværelsen😉

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Det er samme her 😩
   Går til behandling en gang i uken og det hjelper litt, men det er jo der enda. Deg er det ingen tvil om.
   Tusen takk! Heldigvis vet jeg at så fort babyen er ute, så er det meste borte og glemt! Foruten det med stråling i benet/prolapsen.
   God kveld i stuen til deg Cathrine 👶🏻

   Svar
 2. Louise

  Huff, Linn! Trist å høre og jeg føler virkelig med deg❤️ Å gå gravid er for meg et sammenhengende 9 mndrs mareritt. Jeg blir rett og slett grisesjuk fra første til siste stund. Å føde har liksom vært en befrielse🤗 Og tiden etterpå er jo fantastisk!
  Jeg syns det er imponerende hvordan du klarer 4 barn og i dårlig form.

  Stor klem til deg❤️

  PS: Har ikke glødet siden jeg var 20 år, jeg😂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Takk for det Louise 💙
   Jeg føler man blir sett rart på,om man sier ar man verken koser seg eller liker å gå gravid. For meg er det bare noe jeg må, for å få gutten min i armene til slutt. En nødvendighet på en møte, for å få den største premien til slutt. Om du forstår? Å si at man ikke ha det bra, er liksom ikke innafor lenger. Eller har det noen gang vært det?

   Ha ha! Nå lo jeg litt – det tror jeg ikke noe på! Ser du gløder på bilder du legger ut, Louise!
   Stor klem tilbake til deg 😘

   Svar
 3. Avdelingholt/ Anja Holt

  Mine svangerskap var helt grei, faktisk. Det var tiden etterpå også. Men det er sider i denne grøfta der de fleste «normale» er. De som gløder av lykke og stråler som regnbuer på den ene siden og Magica fra Tryll på den andre med lyn og sorte ravner på den andre. Eller kanskje du gløder av sinne og stråler som en flamme? Det hørtes bedre ut? *prøver få deg til å le med tegneserie- metaforer*

  Jeg synes du er steintøff, ærlig og jeg ønsker deg en fin dag og en god helg.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Ha ha! Jeg ler 😂 den likte jeg «gløder av sinne og stråler som en flamme»! DER har du meg, Anja! Ha ha ha! Du er god altså! Jeg egentlig ikke vært så sint (enda) eller hormonell, men det er mer de skavankene som jeg overhodet ikke er vant med. Føler meg litt sånn hemmet i hverdagen nå og det er absolutt en ny følelse for meg.

   Tusen takk det samme, Anja 💙 Riktig god helg til deg og jentene! Stor klem!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.