Dymomaskinen min! Min all time favoritt når det kommer til ordning og reda!

Endelig! 3 supre tips for å få ordning og reda i garderoben !

De siste ukene, som raskt ble til måned har gått med på et stort prosjekt! Et prosjekt jeg har gruet meg til, men som ikke kunne utsettes lenger…

Vi er så heldig å ha en stor garderobe. Den er tegnet og bygget av oss, da vi bygget på huset for 4 år siden. Og egentlig ganske funksjonell. Tanken bak var at jeg kun skulle ha ett sted å gå til når jeg skulle brette/legge inn klær. Her er alle 6 sine klær med alt det innebærer fra undertøy, bukser, gensere etc. Alle har hver sine skap og skuffer. Det samme er med yttertøy i gangen. Robert har bygget en skyvedørsgarderobe hvor alle har hvert sitt skap med jakker ++ Jeg er en skikkelig kontrollfreak og MÅ ha oversikt over alt, til en hver tid!

Sommerklær og for små klær er pakket bort og høstklær er funnet frem! #ordningogreda !

Sommerklær og for små klær er pakket bort og høstklær er funnet frem! #ordningogreda!

Tilbake til mitt prosjekt. Det var på tide å legge vekk for små klær, sommerklær og flytte klær videre til neste lillebror. Med fire barn, kan du selv tenke deg jobben jeg hadde foran meg … På et tidspunkt var jeg faktisk usikker på om jeg noensinne ville bli ferdig! Men etter flere timer ble jeg faktisk ferdig!

Mine 3 beste tips for å få ordning og reda er:

✔️bare begynn! Selv om det ser ut til å være en håpløs stor oppgave, bare begynn! Det blir aldri borte av seg selv!

✔️kvitt deg med alt du tenker «kanskje jeg vil få brukt for dette»! Det kommer aldri til å skje! Hvem lurer du egentlig?

✔️merk skuffer, skap! Så er det oversiktelig for alle! (Spesielt om du har barnevakt en gang og vedkommende må inn i garderoben for en bukse) Bruk enten en dymomaskin eller rett og slett barnas merkelapper til skolen/barnehagen. Da kan de minste selv enkelt finne sine skap, skuffer etc! Og ikke minst barna kan finne sine egne klær!

FruBevrshverdag ordning og reda i garderoben til 6 personer! Dymomaskinen er min bestevenn!

FruBevrshverdag ordning og reda i garderoben til 6 personer! Dymomaskinen er min bestevenn!

Hva er ditt beste tips for å få ordning og reda? Del gjerne med andre rotekopper!

Ha en finfin dag!

Klem,

Linn – kontrollfreak nr 1!

 

Pst, følg oss gjerne på FruBeversHverdag – Facebook siden vår! Der går snart startsskuddet for årets adventskalender til DEG som leser bloggen vår!

 

 

 

 

 

Annonser

10 kommentarer til “Endelig! 3 supre tips for å få ordning og reda i garderoben !

 1. Louise

  Jeg har brukt flere dager på dette prosjektet her hjemme, og kan bare levende forestille meg hvordan det er å skulle lage system og rydde til alle disse menneskene.
  Ikke dumt med dymolapper da. Og veldig greit med eget rom til dette her.
  Skjønner ikke hvordan storfamilier har plass til alt egentlig. Det som er godt nå, er at jeg slipper å spare på ting til nestemann igjen. Nå åker det rett til Fretex 🙂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Oh yeah! Det er litt av en jobb altså, derfor jeg har brukt laaang tid på det og. Garderoben vår er stor, men ikke stor nok nå som familien stadig vokser. Men det funker ganske greit likevel, så jeg klager ikke. Det er deilig å bare ha ett sted å til når jeg skal legger inn klær.

   Jeg kvittet med med stort sett alt av babyting etter M., men får igjen det meste nå. Var til Pluto og min lille nevø, så praktisk likevel. Gjenbruk som Fretex er helt genialt!

   Svar
 2. Katinka

  Åja, jeg kjenner meg igjen. Jeg gruer meg stadig, men kontrollfreak som jeg er så må det gjøres. Du har veldig gode tips. Særlig det med at det er bare å sette igang. Jeg setter igang hele tiden. Men det er et tips jeg savner…. hvordan klare å få tid til å faktisk bli ferdig? Er det realistisk å tro at man noensinne blir helt ferdig forresten?

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Klart det er! Bare å begynne, ta litt og litt. Og sånn blir man ferdig. Det tok meg overraskende laaang tid, men vi er 6 mennesker nå pluss en haug med babyklær som sorteres klart til han kommer. Så det er maaange plagg å gå igjennom. Og ikke minst mange størrelser!
   Men mitt aller viktigste tips er å bare sette i gang! Jobben gjør seg ikke selv. Dessverre 🤪

   Svar
 3. Linda C. Hagen

  Jeg hadde også en fellesgarderobe, men det var før. Nå trengte vi ett soverrom til og da måtte vi ofre fellesgarderoben. Men altså, det var så kjekt og alle skuffer var navnemerket og til og meg hva som var i! Du kan jo tenke deg hvordan det artet seg om jeg ba mannen hente en genser til barn nr. 5. Han hadde jo ikke peiling på alle de 100 skuffene, og det er ikke så rart.

  Skulle gjerne fortsatt å ha fellesgarderobe om vi hadde hatt plass.

  Vi har 8 barn, og stadig vekk må jeg gå igjennom tøyet og fjerne ødelagt, utvasket eller for små klær. Det blir fort myyyye tøy!

  Jeg driver å går igjennom papirer og saker og ting og det kan være overveldene. Nå ga du meg et kick til å bare fortsette. jeg har jo begynt, men må fortsette. Kan ikke ta for stor pause, for da bare baller det seg på!

  Svar
 4. Nann Karin

  Mitt beste tips er ditt første bare begynn , rydd og kvitt deg med alt du ikke trenger. Jeg har kommet meg gjennom O sitt skap, hans bøker og leker, bokhyller med bøker og filmer, skuffer med pyntegjenstander og det som gjenstår er kjøkkenet og mitt eget klesskap. Det siste er det jeg gruer mest for. Men, alle bør ha et skap eller et sted som er sitt, bøker sammen bøker, klær sammen klær, krus sammen krus og så videre. Det gir meg oversikt, også over ting som ikke til enhver tid er så viktig. Men, hvordan jeg skal få Petrinemannen til å forstå at t skjorter skal sammen t skjorter, college gensere sammen college gensere etc har jeg gitt opp. Han er nemlig flink til å vaske og brette klær, så da går jeg heller over et par ganger i uke, for å få systemet og brettekantene jeg ønsker 😀 He, he det her ble et blogginnlegg i kommentarfeltet ditt, fra en som egentlig ikke liker rot eller det å rydde. 😀

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Det er litt av en jobb, ja! Men himmel utrolig deilig å være ferdig med det! Det er ikke så lenge siden vi (jeg) gikk igjennom alle rommene til guttene. Lekerommet og TV stuen. Myyyye har blitt kastet, noe er blitt gitt videre. Men en ting er sikkert: nå er det system der og. Og guttene er passe flinke til å rydde opp! Det er vel den største utfordringen som gjenstår nå som det faktisk er ordning og reda; å få de til å følge systemet mitt 😂🤪

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.