Ingenting er som en liten, varm barnehånd i min hånd!

Tanker om mammarollen – Hva er det aller, aller beste med å være mamma?

Jeg er mamma til Daniel 8 år, Sebastian 4 år, Jonathan 3 år og Markus 1,5 år og annonserte igår at vi igjen venter en liten baby.

Jeg har endret meg enormt på de 8 årene jeg så langt har vært mamma. Ikke nødvendigvis endret meg i negativ måte, men til det bedre. Å være mamma har gjort meg til en bedre utgave av meg selv. Jeg som stod bakerst i køen ta tålmodighet ble utdelt, har plutselig blitt riktig så tålmodig om jeg kan si det selv. Jeg har alltid gått på fullt gir, men etter guttene kom, så har jeg jammen fått ett ekstra supergir! Jeg har heldigvis et lite fortrinn i at jeg elsker å planlegge og ha rutiner – det kommer godt med når man er daglig leder i en storfamilie! Jeg har som regel stålkontroll! 

Å være mamma (eller pappa) er noe av det mest takknemlige jeg kan tenke meg. Hver morgen blir jeg overøst med suss, klem og kos av alle guttene. Det finnes vel knapt en bedre måte å våkne på? Likevel kan det til tider være krevende å være mamma. Jeg får lyst til å rive meg i håret og skrike det høyeste jeg kan, fordi de ikke hører på meg, roter og krangler.

Jeg har sånn helt objektiv sett, de flotteste guttene i verden! De er varme, omsorgsfulle, lekne og morsomme! De skravler på inn og utpust (eplet faller ikke langt fra stammen, ikke sant?) og får meg til å le stort sett hele tiden. Men å være mamma har også vist en helt annen side av meg selv.

Jeg har kjent på de tøffeste følelsene og tankene og jeg har grått mange tårer i frustrasjon. Som da Markus ble født med en sjelden kreftform, Nevroblastom og tiden som fulgte. Det tror jeg må være den aller tøffeste tiden i min karriere som mamma. Ikke bare skulle jeg fungere for de tre andre, men også skulle jeg være der for Markus. Min nyfødte sønn. I flere uker bodde jeg Rikshospitalet og så knapt de andre. Den usikkerheten jeg følte der og da, den unner jeg ingen. Ikke en gang min verste fiende. Heldigvis er han idag en frisk gutt, på lik linje med sine storebrødre. Bekymringene for guttene vil alltid være der. Uansett hvem av de det gjelder. Uansett alder. Uansett hva. Jeg vil alltid bekymre på en eller annen måte. Jeg tror det bare er mammahjertet mitt, det er sånn jeg er skrudd sammen.

Det beste med å være mamma er definitivt den følelsen når de roper «mamma», løper mot meg og kaster seg i armene mine og jeg får en god klem, med armene rundt halsen! #denfølelsen 💙

Hva syns DU er det aller, aller beste med å være mamma? Om du bare kan si en ting?

Jeg vil samtidig anbefale deg å titte innom Morshjerter, en blogg om alt en mamma gjør for sine barn. Jeg er også takknemlig om du vil følge mitt 5. svangerskap på bloggens Facebook side 💙

Ha en strålende dag!

Klem,

Linn 💙

 

 

 

Annonser

8 kommentarer til “Tanker om mammarollen – Hva er det aller, aller beste med å være mamma?

 1. Magnhild

  Jeg er godt voksen og forlengst ferdig med barn. Må si du er tøff som orker ennå et svangerskap og et lite barn nå som resten av klanen begynner å bli mer selvstendig.
  Barn er en berikelse, enten man føder dem selv, eller adopterer som jeg har gjort. Lykke til med nytt svangerskap

  Svar
 2. Louise

  Jeg lever jo for de barna og er veldig stolt av dem.
  Samtidig tapper de meg for alt jeg har av krefter.
  Jeg er tilstede for dem i hverdagen og de er svært knyttet til meg, men jeg kan love at det blir ikke flere enn to her.
  Det beste er vel å se de utvikler seg til å bli større – med alt det innebærer.

  Svar
 3. Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

  Du er seriøst rå! Og jeg blir nesten litt misunnelig på det å være gravid en gang til 😉

  Hvis jeg må trekke frem bare en ting så må det være alle de små tingene i hverdagen. En ekstra kos fordi de hsr lyst, at de elsker deg fordi du er så myk, eller at du er verdens beste fordi du har lagt litt ekstra i matpakken som du vet de liker ❤️

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Der er jeg sååå enig med deg, Trine Lise: de hverdagslige øyeblikkene! Jeg har sagt det før og sier det igjen, jeg digger hverdagene våre! Det er de beste dagene, de beste øyeblikkene!

   Du kunne gjerne vært gravid for meg – det syns jeg ikke noe om, men gleder meg til å føde igjen. Tenk at jeg skal få oppleve DET igjen!

   God helg, vennen! Stor klem til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.