Markus (1,5år) kommer til å bli en fin storebror …

Markus har fått sin egen «babe». Han er opptatt av babyer og valgte ganske greit en liten dukke da han skulle få en premie erter forrige kontroll.Den kan si både mamma, pappa og gråte. Hjemme hadde vi allerede en dukkevogn, guttene har bare løpt rundt her med biler og bamser oppi. Men ingen dukke, for det har vi ikke hatt. Før nå.

Markus har fått sin egen baby og viser rørende omsorg!

Markus har fått sin egen baby og viser rørende omsorg!

Dukkebabyen har fått sin egen seng også, som Markus mer enn gjerne ville prøve. Når vi spør hva dukken heter, så svarer han Daniel. Så jeg håper Markus blir en omsorgsfull storebror for sin kommende lillebror/søster.

Er det virkelig blitt sånn at gutter ikke skal ha dukker og dukkevogn og jenter ikke skal ha biler og motorsykler? Hva mener du? 

Ha en strålende dag! 

Klem,

Linn 💙

 

 

 

 

Annonser

6 kommentarer til “Markus (1,5år) kommer til å bli en fin storebror …

 1. Livet i Casa Didriksen

  Så fint! Men ikke fortvil om han ikke er så interessert i den nye. Yme ofret ikke Dis et blikk før hun bikket 6 måneder. Da sa han «Hei Dis» en morgen og så gikk det noen nye uker før han brydde seg. De er rimelig close i dag. Jeg tror det er viktig å ikke presse frem noe søskenkjærlighet. Den kommer. Om man ikke maser..

  Svar
 2. Kristine Tønnevold Davidsen

  Min ene gode venninne trillet biler i dukkevognen og brukte dukkehuset som garasje!! 😉 Dette har mammaen fortalt meg.

  I mitt hode er det helt naturlig at gutter også får ha dukke og vogn. Synes bestemt å erindre at mange familier jeg har vært på besøk hos opp igjennom årene også har hatt dette!! Men guttene har gjerne en liten paraplytrille bare sånn at de har en dukkevogn, de får ikke en stor dukkevogn med bag på og alt annet tilbehør en dukkevogn har!! Og er det en dukke der, er inntrykket mitt at det er en liten dukke (mindre enn baby born som er 43 cm lang og med hard plastkropp) med tøykropp og plast/gummi i hode, armer og ben. Og de har heller ikke klær og annet utstyr som bleier, tåteflasker, smokker, dukkeseng, stellebord og annet til dukken, slik jenter har. 🙂
  Dumt synes jeg, hvorfor skal ikke guttene få alt deres vesle baby trenger når jentene får det og jentene få biler og alt tilbehør til det?? Jeg har en 20 mnd yngre bror og det var naturligvis mye ulike leker her da vi vokste opp!! Jeg tror ikke han noen gang var opptatt av dukker og å trille de i dukkevogn, men jeg elsket lekebilen min, en 2CV!!! Den kunne åpne bakluken og framdørene mener jeg å huske og jeg var så glad i den!!! <3

  La gutter få leke med dukker og trille dukkevogn om de ønsker det, og la de få klær til babyen sin!! Samtidig må også jentene få leke med biler og andre ting som er mer gutterelatert!! Vi må ikke være så bundet av at det er krise herfra til månen om en gutt viser interesse for dukker, guttene ser jo at søstre leker med dukker og de ser dukker og dukkevogn og tilbehør i barnehagen, klart de blir interessert da!! Og det er ingen krise slik jeg ser det. La de få prøve seg!!! <3 <3 <3

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg er så enig med deg, Kristine! La barna selv få bestemme hva de vil leke med! Begrepet jente//gutteleker er det jo vi voksne som har funnet opp, for dem. Det er ikke barna! Så godt å høre at flere er enige med meg!
   Her har vi både klær, seng og vogn til dukken. Dukken får også flaske med melk av M innimellom og noen ganger får den bleie. Snill som han er 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.